Tarih: 02.09.2024 16:40

CHP'den Güreşen Köprüsü'nün 18 Yıldır Tamamlanmamasına Tepki: "Bölge Halkı Siyasi Olarak Cezalandırılıyor mu?"

Facebook Twitter Linked-in

Artvin’in Borçka ilçesinde, yaklaşık 8 köyün yolunu 25 kilometre kısaltacak olan Güreşen Köprüsü'nün yapımının 2006 yılından beri tamamlanmaması, bölge halkının tepkisine yol açtı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Borçka İlçe Yöneticisi Faruk Nalbant, köprünün tamamlanması konusunda hükümeti eleştirerek, “Buradan açıkça sormak istiyoruz: Bu köprü ne zaman tamamlanacak? Bölge halkı siyasi olarak mı cezalandırılıyor?” dedi.

Güreşen Köprüsü'nün yapım süreci, bir basın açıklamasıyla gündeme getirildi. Açıklamaya, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Borçka İlçe Örgütü ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Borçka halkı katıldı.

“Köprü Ne Zaman Bitecek?”

Borçka halkı adına konuşan Osman Nuri Orhan, köprünün tamamlanma sürecindeki gecikmelere dikkat çekti. Orhan, “Bu köprü ne zaman bitecek? Yıllardır süren bu oyalama taktiği neden? Bu yol her seçim döneminde hatırlanıyor, ama köprü bir türlü bitmiyor. 2006 yılında başlayan ve 2017'de ilk betonu atılan köprü, 2024 yılında ancak yüzde 20’si tamamlanmış durumda. Bu köylülerin dertlerine ne zaman derman olunacak?” dedi.

“İktidarın Bu Bölgeye Yönelik İhmalkârlığı Açıkça Ortada”

CHP Borçka İlçe Yöneticisi Faruk Nalbant, köprünün tamamlanmamasını “açıkça bir ihmal” olarak tanımladı. Nalbant, “2006 yılında başlayan baraj su tutma çalışmalarıyla birlikte köylerimizin ulaşım sorunu belirgin hale geldi. 2007 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı ve Başbakanı köprü yapılmasını gündeme getirdi. Ancak geçen onca yıla rağmen köprünün bitirilmesi bir yana, halkımıza verilen sözler bile tutulmamıştır. Bu köprü inşaatının tamamlanmaması, köylülerimizin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte ve yaşam standartlarını ciddi şekilde düşürmektedir. İktidar, halkımızı cezalandırmakta ve verilen sözleri unutmaktadır. Bu durum kabul edilemez bir ihmal örneğidir” dedi.

“Halkın İhtiyaçlarını Karşılayacak İktidarlar Gelecektir”

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise, mevcut iktidarın halkın ihtiyaçlarını karşılamak yerine oy almak için oyun oynadığını belirterek, “Yakın gelecekte halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek iktidarlar mutlaka gelecektir ve her şey güzel olacak” dedi.

“Korkunun Ecele Faydası Yoktur”

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, bölgenin ekonomisinin çay ve fındık üreticileriyle döndüğüne dikkat çekerek, Muratlı sınır kapısının açılması gerektiğini vurguladı. Orhan, “Bu köprünün yıllardır bu kadar uzamasının yanı sıra, Muratlı sınır kapısının da her seçimde konuşulduğunu ve seçimlerden sonra unutuldu

ğunu vurgulamak istiyorum. Siyasal iktidar artık verdiği sözleri yerine getiremiyor. Bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapılması ve destek olunması gerekiyor” dedi.

“İnsanlara Yalan Söylemekten Vazgeçin”

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı da köprünün tamamlanması ve Muratlı sınır kapısının açılması konusundaki taleplerini yineledi. Ocaklı, “Muratlı sınır kapısı buranın ticaretini, Sarp sınır kapısının yoğunluğunu azaltacak çok önemli bir alan. 2013 yılında dönemin bakanı buraya gelmiş ve bu kapının açılacağını müjdelemişti. Ancak personel ve müdürü olan sınır kapısının kendisi yok. Dolayısıyla bu kapının açılması için iktidarın derhal harekete geçmesi gerekiyor ve biz de buradan bunu uyarmış olalım. Evet, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Artvin’in Borçka ilçesindeyiz. Borçka halkı, 2017 yılından beri yapımı süren ve henüz arkamda gördüğümüz biçimde sadece yüzde 20’si tamamlanmış köprü inşaatının her seçim döneminde iktidarın gelip köprüyü yapacağız deyip, üzerinden on yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen tamamlamamış olmasını Borçka halkıyla Türkiye kamuoyuna sunuyoruz” dedi. Ocaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na seslenerek, “Artık bu insanlara yalan söylemekten vazgeçin” çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —