Tarih: 06.09.2024 10:27

CHP’li Batmaz’dan AKP’li Meclis Üyelerine Sert Yanıt: Bu Borcun Hesabını Verecekler!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz ve AKP İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin belediye borçlarına ilişkin açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Batmaz, AKP temsilcilerinin "yalana başvurarak algı oluşturmaya çalıştığını" öne sürdü ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın bağımsız denetçilere başvurarak belediyenin borçlarının tespit edilmesi kararını eleştirdi.

Batmaz, “Belediyenin borçlarının incelenmesi için bağımsız denetçilere başvurma kararı alındıktan sonra, AKP'li meclis üyeleri panik halinde saçma sapan açıklamalar yapmaya başladılar. Ortahisar Belediyesi’nin 10 yıldır ne borcu ne de alacağı belli. Bağımsız denetim sonucunda tüm borçlar ortaya çıkacak ve bu tablo halkımızla paylaşılacak. O zaman bu borçların sorumluları hesap vermek zorunda kalacak. Korkularının nedeni bu” dedi.

AKP İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin “SGK’ya gidip borcu öğrenelim” önerisine de yanıt veren Batmaz, SGK’nın sadece kendi alacaklarını bildiğini ve belediyenin toplam borcunu bilemeyeceğini söyledi. “SGK, TOKİ’ye, vergi dairesine veya piyasaya olan borçları bilmez. Bu yüzden saçma açıklamalar yaparak kendilerini komik duruma düşürüyorlar” diye ekledi.

Batmaz, denetim süreci tamamlandığında belediyenin tüm borçlarının şeffaf bir şekilde halkla paylaşılacağını vurguladı. “Bu denetim süreci, yanlış yönetim sonucu Ortahisar Belediyesi’nin nasıl zarara uğratıldığını ve borç batağına sürüklendiğini gözler önüne serecek” ifadelerini kullanan Batmaz, AKP'li meclis üyelerini doğru bilgilendirme yapmaya davet etti.

Ortahisar Belediyesi’ndeki mali durumun ne olacağı ve bağımsız denetim sonucunda nasıl bir tablo ortaya çıkacağı ise merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —