Tarih: 19.10.2023 09:55

CHP'li Meclis Üyesi İsrail'i Hitler Benzetmesiyle Gündemde

Facebook Twitter Linked-in

Zorlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulmü, tıpkı Hitler'in Yahudi soykırımına benzer şekilde değerlendirdi.

Zorlu'nun açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerken, "Hastane vuracak kadar alçalmış bir yönetim. En az 500 ölü olduğu söyleniyor. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, yani siviller ölüyor. Umurlarında değil. Su yok, elektrik yok, yiyecek yok, ilaç yok. Savaşında bir asaleti olmalı. İsrail belli ki Filistin'i tamamen yok edecek. Hitler'in onlara yaptığını onlarda Filistin'e yapmaktan zevk alıyor. Katil devlet olmak böyle bir şey. Hamas'ta ondan farklı değil. Neydi o konseri basarken yaptıkları, genç kızı soyarak üzerine basmaları. Filistin aleyhinde kamuoyu oluşturdular. Bu sayede neredeyse bütün devletler İsrail'in yanında. Yazık oluyor sivil halka" ifadelerine yer verdi.

Cüneyt Zorlu'nun bu sözleri, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili gerginliklerin tırmandığı bir dönemde gündeme oturdu. Zorlu'nun bu benzetmesi, İsrail hükümetinin Filistin'e yönelik operasyonlarına karşı duyulan tepkilerin büyüdüğü bir zaman diliminde geldi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları uluslararası çapta büyük tartışmalara yol açarken, CHP'li Zorlu'nun Hitler benzetmesi ise daha fazla tartışmalara sebep olabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —