Tarih: 01.12.2023 08:44

CHP'li Ocaklı: Rize-Güneysu yolunda çökmenin sorumluları kimler?

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Rize-Güneysu kara yolu, son 3 yılda üçüncü kez çöktü. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çökmenin nedenini sormak için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi verdi.

Ocaklı, önergesinde, "Rize-Güneysu yolunda üçüncü kez çökme meydana gelmesinin nedenini sorduğum Sn. Ulaştırma Bakanı, buna aşırı yağışların ve özellikle dere yatağından malzeme alınmasının neden olduğu cevabını verdi. Dereden malzemeyi kim alıyor, kim izin veriyor, halen malzeme almaya devam ediliyor mu? İlgili kuruluşlar nezdinde soruşturma başlatıldı mı?" diye sordu.

Ocaklı, çökmenin sorumlularının belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için Ulaştırma Bakanı'ndan yanıt beklediklerini belirtti.

Ocaklı'nın soru önergesi şöyle:

Sayın Ulaştırma Bakanı,

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Rize-Güneysu kara yolu, son 3 yılda üçüncü kez çökmüştür. Bu çökmeler, bölgede yaşayan vatandaşları ve trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

Bu kapsamda, Rize-Güneysu yolunda üçüncü kez çökme meydana gelmesinin nedenlerini sormak istiyorum.

Sorularımız şunlardır:

  1. Rize-Güneysu yolunda üçüncü kez çökme meydana gelmesinin nedeni nedir?
  2. Dereden malzemeyi kim alıyor, kim izin veriyor?
  3. Halen malzeme almaya devam ediliyor mu?
  4. İlgili kuruluşlar nezdinde soruşturma başlatıldı mı?

Sayın Bakanımızdan, bu soruların yanıtlarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşmanızı rica ederim.

Ocaklı: Soruşturma başlatılmasını istiyoruz

Ocaklı, soru önergesi hakkında yaptığı açıklamada, "Rize-Güneysu yolunda yaşanan çökmeler, bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızı ve trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu kapsamda, çökmenin nedenlerini ve sorumlularını belirlemek için bir soruşturma başlatılmasını istiyoruz" dedi.

Ocaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaştırma Bakanı'ndan, çökmenin nedenini ve sorumlularını belirlemek için bir soruşturma başlatılmasını, dere yatağından malzeme alınmasının engellenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —