Tarih: 28.07.2024 10:30

CHP'li Sibel Suiçmez: "Belediyelerde Vergi Adaletsizliği"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, yerel yönetimlerde vergi tahsilatı ve adaletsizlik konularında önemli açıklamalarda bulundu. Suiçmez, 22 yıldır borç içerisinde yönetilen belediyelerin Cumhuriyet Halk Partili yönetimlere geçmesiyle birlikte vergi tahsilatına ağırlık verildiğini belirtti.

Suiçmez, "Belediyeler, uzun yıllar boyunca borç batağında bırakıldı. Şimdi, CHP'li yönetimlerin bu borçları kapatmak için vergi tahsilatına girişmesi eleştiriliyor. Ancak, bu eleştirilerde göz ardı edilen önemli bir nokta var. 2023 yılında en fazla kamu ihalesi alan 20 şirketin 8'i hiç vergi ödememiş. Bu durum, yandaşlara verilen ihalelerin sonucudur," dedi.

Ayrıca, Suiçmez, yandaş şirketlerin vergi borçlarının silindiğine dikkat çekerek, "Vergi borçlarını yandaşlardan siliyorlar, ardından 'vergiyi tabana yayacağız' diyerek bu yükü vatandaşın omuzlarına yüklüyorlar. Bu durum, vergi adaletini zedeleyen ciddi bir sorundur," ifadelerini kullandı.

Suiçmez, belediyelerdeki bu vergi adaletsizliğinin, toplumun geniş kesimlerini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, adil ve şeffaf bir vergi politikasının gerekliliğine işaret etti. "Belediyeler, tüm vatandaşların haklarını korumalı ve vergi tahsilatında adil davranmalıdır. Ancak, mevcut durumda vergi yükü, halkın sırtına haksız bir şekilde yükleniyor," şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —