Tarih: 24.06.2024 07:13

Ciha Kalesi'nde Tarihi Gün: Şölenle Açılış Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Muhteşem açılış törenine Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, İstanbul Pazarlılar Derneği Başkanı Mustafa Adem Atar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, Ciha Kalesi'nin önemine dikkat çekti. Akın, "Ciha Kalesi bölgemiz halkının bildiği, ancak çok fazla coğrafyada tanınan bir yer değildi. Yaklaşık iki yıl önce Kaymakamlık tarafından bir çevre düzenlemesi yaptık. Artık bölgemizden ve Türkiye’nin her bölgesinden insanlar buraya gelerek bu güzel manzarayı görüp hayran kalıyorlar. Bununla birlikte Karadeniz’in farklı bölgelerini keşfetme şansı da buluyorlar. Buradan Hemşin'e devam ediyorlar. İnşallah burası turizme hizmet eder. Herkesi buraya bekliyoruz." dedi.

Açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından, katılımcılar yöresel horon oynayarak keyifli anlar yaşadı. Tören, çeşitli ikramlarla son buldu.

Ciha Kalesi'nin turizme kazandırılması, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak. İlçe protokolü ve vatandaşların bu önemli güne tanıklık etmesi, bölgenin turizm potansiyelini daha da artıracağına işaret ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —