Tarih: 22.05.2024 17:10

Ciha Orman Parkı İşletme İhalesi Arhavi Belediyesi Tarafından Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi Belediyesi, ilçenin turizm potansiyelini artırmak adına önemli bir adım attı. Ciha Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında Ciha Orman Parkı'nın işletmesi Arhavi Belediyesi tarafından üstlenildi.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim'in seçim vaatleri arasında yer alan, Ciha Kalesi'nin ilçe turizminde daha öne çıkarılması amacıyla başlatılan girişimler hız kesmeden devam ediyor. Başkan Ataselim'in talimatlarıyla geçtiğimiz günlerde, Ciha Kalesi bölgesine ulaşımın sağlanması için yol genişletme ve bakım çalışmaları başlatılmıştı.

Bu çerçevede önemli bir gelişme olarak Arhavi Orman İşletme Müdürlüğü'nün Ciha Konaklamasız Orman Parkı İşletmesi ihalesi Arhavi Belediyesi tarafından alındı. İhale kapsamında 9,2 hektarlık alanın 20 yıl süreyle Orman Parkı olarak işletilmesi Arhavi Belediyesi'nin sorumluluğunda olacak.

Başkan Ataselim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ciha Kalemiz ilçemizin önemli sembollerinden biri ve tarihi değeri büyük. Bu bölgenin ilçe turizminde önemli bir konuma geleceğine inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz projelerle Ciha Kalemiz artık hak ettiği değeri kazanacaktır" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —