Tarih: 27.02.2023 11:31

Cilde Yoğurt Sürülür mü? Yoğurdun Cilde Faydaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Yoğurt, sütün mayalanmasıyla elde edilen bir besindir. Alternatif tıpta çok eski çağlardan beri kullanılan ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak bilinen yoğurt, kemik ve iskelet sağlığı için oldukça faydalıdır. Yoğurt, Türk mutfağında çok önemli bir yer tutar ve her yaştan insan tarafından sorunsuz bir şekilde yenilebilir. Uzmanlar sıklıkla bağırsak sağlığı için en önemli besinlerin probiyotikler olduğunu söylerler. Bağırsak sağlığına olumlu etkisinin yanı sıra obeziteyi, kalp-damar hastalıklarını önler ve kansere karşı vücudun savunmasını güçlendirir. C ve B 12 vitaminleri içerdiği için uzmanların bol bol tüketilmesi gerektiğini söylediği yoğurdun cilde de faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre yoğurt en etkili cilt nemlendiricilerinden biridir.

Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki kaşıntı ve kızarıklıkları gideren, gözenekleri kapatan ve siyah noktaları derinden etkileyerek adeta yok eden yoğurt. Genişlemiş gözenekler zamanla siyah noktalara veya sivilcelere dönüşür. Bu durumu önleyen yoğurt sivilcelerin azalmasına yardımcı olacaktır. Çinko oranı yüksek yoğurt ile yapacağınız bir maske sivilce lekelerinden de kurtulacaktır. Makyaj yaparken cildinizde pullanma sorunu yaşıyorsanız yoğurdun içerisinde bulunan enzimler, asitler ve mineraller sayesinde bu durumu da ortadan kaldırabilirsiniz.

PEKİ YOĞURT CİLDE NASIL UYGULANIR?

SİYAH NOKTALARI YOK EDEN YOĞURT MASKESİ

1-2 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi ve 2 tatlı kaşığı yoğurdu güzelce karıştırın. Yüzünüze eşit miktarda olacak şekilde sürün. 20 dakika sonra soğuk suyla durulayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. 

ÖLÜ DERİLERİ YOK EDEN YOĞURT MASKESİ

1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı balı güzelce çırpın. Cildinize sürüp kuruyunca sıcak suyla durulayın. Haftada 1 defa uygulamak yeterli olacaktır.

SİVİLCELERİ AZALTAN YOĞURT MASKESİ

Makyaj pamuğunu yoğurdun içine batırıp, sivilce olan bölgelere sürün. Bir gece bekletip, uyandığınızda soğuk suyla güzelce yıkayın. Her gece yatmadan önce bu yöntemi deneyebilirsiniz.

CİLT KIZARIKLIKLARI İÇİN MASKE TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı doğal kür
Bir miktar gül suyu
Yarım çay kaşığı aloe vera jeli

YAPILIŞI

Malzemelerin tamamını cam bir kasede karıştırın. Kızarıklık ve kaşıntı olan bölgeye uygulayıp 20 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın.

GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRAN YOĞURT MASKESİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

YAPILIŞI

Yumurtanın sadece akı ile yoğurdu karıştırın. Fırça yardımıyla yüzünüze uygulayın. 10 dakika kadar yüzünüzde bekletip, ılık su ile durulayın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —