meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Ciltte Kahverengi Lekeler Neden Çıkar? Ciltteki Kahverengi Lekelerden Kurtulmak Mümkün mü?

Ciltteki kahverengi lekeler yaygın cilt problemlerindendir. Genellikle yüz, eller, sırt, boyun, göğüs ve omuzlar gibi cildin açıkta kalan bölgelerinde görülür. Kahverengi lekelerin ana nedenleri güneşe maruz kalma, yaşlanma ve karaciğer ha

AKTUEL 17.02.2023 12:54:22 0
Ciltte Kahverengi Lekeler Neden Çıkar? Ciltteki Kahverengi Lekelerden Kurtulmak Mümkün mü?

Ciltteki kahverengi lekeler, temel olarak cilde rengini veren pigment olan melanin fazlalığından dolayı ortaya çıkar. Kahverengi lekeler karaciğer lekeleri ve yaşlılık lekesi olarak da bilinir. Kahverengi lekelerin yok edilmesi için güzellik merkezlerinde çalışan cildiye doktorlarınca lazer tedavisi yaptırabilirsiniz. Makalemizin sonunda bildireceğimiz gibi limon suyu, yoğurt, elma sirkesi, kabartma tozu gibi maddeleri kullanarak da bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

CİLTTE VE YÜZDE KAHVERENGİ LEKELER NEDEN OLUR?

  • Uzun süre güneş maruz kalma.
  • Yaşlanma. Yaşlanma ile birlikte ciltte melanin miktarı artar, bunun sonucunda kahverengi lekeler meydana gelebilir.
  • Karaciğer hastalıkları
  • Hamilelik, menopoz gibi hormonal değişimler
  • Bazı ilaçların yan etkileri
  • Doğum kontrol hapı kullanma
  • Hava kirliliği. Havada kirliliğin yoğun olduğu bir bölgede yaşayan insanlarda kahverengi lekeler daha sık görülür.

KAHVERENGİ LEKELER NASIL GEÇER?

Kahverengi lekelerden kurtulmak için Cildiye doktorunun verdiği kremleri kullanabilir, özel cildiye doktoruna gidip lazer tedavisi yaptırabilirsiniz. Kahverengi lekelerin önlenmesi için yaz kış düzenli olarak güneş kremi kullanımı çok mühimdir. 

GÜZELLİK UZMANI SUNA DUMANKAYA'DAN YÜZ VE CİLTTEKİ KAHVERENGİ LEKELERE KABARTMA TOZU İLE DOĞAL ÇÖZÜM

Bir kasede 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın ve yüzünüze sürün. 15 dakika sonra tekrar aynı maskeyi uygulayın. Toplam 4 kez aynı işlemi tekrarlayın. Bu işlem 1 saat sürecektir, maskeyi cildinizden ovarak çıkartın ve suyla durulayın. Haftada 1 kez bu maskeye devam edin.

Ayrıca kahverengi lekelerden kurtulmak için banyo sonrası limon suyunu ve bebe pudrasını sürün. Yediklerinize dikkat edin. Her sabah bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı keten tohumu yiyin.

LİMON

Limon suyu, ağartıcı yani beyazlatıcı özelliği ile kahverengi lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Kahverengi lekelerin olduğu yerlere doğrudan taze limon suyu uygulayın. Yarım saat bekleyip yıkayın.  Günde 2 kez 2 ay boyunca buna devam edin.Hassas cildiniz varsa limon suyunu su, gül suyu veya bal ile seyreltin.

Bir diğer alternatif de limon suyu, toz şeker ve zeytinyağını karıştırıp kahverengi lekelere sürün. 5 ila 10 dakika sonra durulayın. Bunu haftada birkaç kez yapın.

YOĞURT

Yoğurt laktik asit içeriği ile cildinizi kurutmadan kahverengi lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp karıştırın. Bunu kahverengi lekelere sürün. Yarım saat sonra suyla yıkayın.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, kahverengi lekeler de dahil olmak üzere bir dizi cilt sorunu için etkili bir çözümdür. Lekelerin solmasında etkili rol oynar.

  • Bir miktar elma sirkesini eşit miktarda suyla karıştırın. Biraz bal da ekleyebilirsiniz. Bu solüsyonu kahverengi lekelerinize uygulayın, yarım saat sonra yıkayın.
  • Alternatif olarak, yarım tatlı kaşığı elma sirkesini birkaç yemek kaşığı portakal suyuyla karıştırın. Lekeli bölgeye uygulayın ve yıkamadan önce tamamen kuruyana kadar bırakın. Dört ila beş hafta boyunca günde bir veya iki kez tekrarlayın.

SOĞAN SUYU

Ciltteki kahverengi lekelerden kurtulmanın bir başka kolay yolu da soğan suyu uygulamaktır. Asidik yapısı ve ağartma özelliği kahverengi lekelerin solmasına yardımcı olur. Soğan suyunun yanı sıra sarımsak suyunu da deneyebilirsiniz.

  • Sadece birkaç soğanı dilimleyin ve dilimleri kahverengi lekeli bölgeye günde iki veya üç kez sürün.
  • Diğer bir seçenek ise bir yemek kaşığı soğan suyu ile iki yemek kaşığı balı karıştırıp etkilenen bölgeye uygulamaktır. 15 dakika bekletin, suyla durulayın. Bunu günde bir veya iki kez yapın.

ZERDEÇAL

Zerdeçal yaşlanma karşıtı, iltihap önleyici ve antiseptiktir. Cildi temizler, peeling uygular ve cildi yatıştırır. Ayrıca cildi aydınlatma özellikleri ile bilinir. Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. Kahverengi lekelere sürün. 20 dk sonra yıkayın.

KAHVE

Kahve,ciltte serbest radikallerin neden olduğu hasarla savaşan mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda mükemmel bir peeling maddesidir, cildin hücre yenilenme sürecini destekler. Tarçın, anti-enflamatuar ve anti-mikrobiyal özellikleri ile bilinir. Hindistan cevizi yağı, zengin bir E vitamini kaynağıdır ve yüzdeki siyah noktaları gidermesiyle bilinir. Bir kasede 1 yemek kaşığı kahve, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağını karıştırın. Kahverengi lekelere uygulayın. 15 dakika sonra su ile durulayın.

PATATES

Patates kahverengi cilt lekelerinden kurtulmak için mükemmel bir cilt aydınlatıcıdır. Pirinç unu, peeling maddesi görevi görür. Cildi parlatıcı özellikleriyle bilinir ve Kore güzellik kültüründe favori bir bileşendir. Süt, ölü deri hücrelerini atmanın yanı sıra zengin besin içeriği ile cildi besler. Limon suyu, hücre yenilenmesine yardımcı olan C vitamini ve antioksidanlarla doludur. 1 yemek kaşığı patates suyu, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı limon suyunu kasede karıştırın. Kahverengi lekelere sürün. 15 dk. bekletip yıkayın.

  • Yukarıdaki maskelerden dilediğinizi haftada 1-2 kez uygulayın.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday