Tarih: 19.07.2024 09:36

Çini Sanatı Trabzon'da Büyük İlgi Gördü

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel ve sanatsal projeleri kapsamında açılan Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu, sanatseverlerin büyük ilgisini topladı. Ayasofya El Sanatları Merkezi'nde düzenlenen kurs, ilk kez çini sanatıyla tanışan 18 öğrencinin eserlerini sergiledi.

Ayasofya El Sanatları Merkezi'nde Eğitimler Devam Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sanatsal alandaki projeleriyle kadınların mesleki becerilerini geliştirmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın desteklediği Ayasofya El Sanatları Merkezi'nde, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu'nda 18 öğrenci, usta öğretici Derya Kılıç'tan eğitim aldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde Sergilenen Eserler Beğeni Topladı

Kursiyerlerin ilk kez çini sanatıyla tanıştığı süreçte ürettikleri eserler, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturuldu. Sergi, çok sayıda ziyaretçiden ilgi gördü ve büyük beğeni topladı.

Beceri Geliştirme ve Üretim Süreci

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ilgi alanları ve sanatsal becerilerine göre çeşitli eğitimler sunuyoruz. Geleneksel Türk İslam Sanatı Çinicilik Kursu da bu eğitimlerden biriydi. İlk kez çini sanatıyla buluşan 18 öğrencimiz, usta öğreticimiz eşliğinde eserler üretme fırsatı buldu. Hem becerilerini geliştirdiler hem de üretim sürecine dahil oldular. Ayasofya El Sanatları Merkezi'nde kadınlarımıza yönelik faaliyetlerimiz devam edecek” denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sanatsal eğitim projeleri, bölgedeki sanatsal yetenekleri desteklemeye ve geliştirmeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —