Tarih: 22.11.2023 08:48

ÇKS üyesi çiftçi emeklilere ikramiye müjdesi!

Facebook Twitter Linked-in

Emekli ikramiyesi ödemeleri, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesine sahip olan emeklilerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Son günlerde merakla beklenen konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmezken, emeklilerin beklentisi sürüyor. Peki ÇKS üyesi çiftçiler emekli ikramiye alabilecek mi? İşte detaylar...

Çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL'lik ikramiye, ÇKS belgesi sahibi emekliler için geçerli olmamıştı.

ÇKS, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin kayıtlarının tutulduğu önemli bir tarımsal veri tabanı olarak biliniyor.

Emekli ikramiyesi konusunda belirleyici olan nokta, genellikle çalışmayan emeklilere veriliyor olması. Bu durumda, ÇKS belgesi sahiplerinin şu an için bu ödemeden yararlanamadığı biliniyor. Öte yandan konuya ilişkin yeni bir gelişme ortaya çıktı.

TALİMAT VERİLDİ

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine, emekli ikramiyesi alamayan ÇKS üyesi vatandaşlar için ek düzenleme yapılması yönünde çalışmalar devam ediyor. Ancak, konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Gelişmeler ve olası düzenlemeler konusunda resmi açıklamaları beklerken, ÇKS belgesi sahibi emeklilerin beklentileri devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —