Tarih: 28.04.2023 15:16

Coğrafi İşaretli Derepazarı Pidesinin Denetimleri Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Derepazarı ilçesinde 50 yılı aşkın süredir yapılan Derepazarı Pidesi, Fırıncılık ve Pastacılık Mamulleri, Hamur İşleri, Tatlılar kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi almıştır. Coğrafi İşaret Denetleme Yetkilileri tarafından gerçekleştirilen denetimde, ürünün içeriği, tarifnamesi, teknik şartları, hijyeni, coğrafi işaret amblemi kullanımı, ürün sunumu ve paketlemesi incelenmiştir. Ayrıca malzemelerin doğru şekilde kullanımı, üretim metoduna uygun bir şekilde yapılması ve coğrafi işaret amblemi kullanımı açısından da değerlendirme yapılmıştır.

Derepazarı Pidesi, doğal malzemelerin kullanımı, özel üretim tekniği ve ustaların mahareti sayesinde müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. Peynirli (kolot peniri), açık kıymalı, kapalı kıymalı, karışık, kavurmalı ve sade (kuru) pide olmak üzere altı çeşidi bulunmaktadır. Tadının korunması için kesilmeden servis edilmekte ve karataş fırınlarda komar, gürgen, meşe veya kızılağaç odunu kullanılarak pişirilmektedir. Katkısız tereyağı ve doğal kaynak suyu kullanımı ise pidenin diğerlerinden farklı bir tat sunmasını sağlamaktadır.

Rize'deki Coğrafi İşaretli ürünlerin imalatını yapan işletmelere yapılan denetimler arasında Derepazarı Pidesi de yer almaktadır. Bu denetimler, ürünlerin kalitesinin ve coğrafi işaret kriterlerinin korunmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

HABER: SELMAN KUTLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —