Tarih: 01.08.2024 10:36

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde İki Yeni Etap Eylül'de İhaleye Çıkıyor

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur ile bir araya gelerek Trabzon’a yapılacak yatırımları görüştü. Yapılan toplantıda, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 2. ve 3. etaplarının Eylül sonunda ihaleye çıkacağı kararlaştırıldı.

Başkan Genç, TOKİ Başkanı Sungur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, projeye dair detayları ele aldı. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı Çömlekçi Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm projesinin 2. ve 3. etaplarının ihale aşamasına geldiğini belirten Sungur, ihalenin Eylül ayı sonunda yapılacağını ifade etti. Projelerin hızlı bir şekilde tamamlanması konusunda hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi.

Çömlekçi’de yapılacak olan projelerde, tarihi dokuya uygun olarak restore edilecek tescilli yapılar ve yeni konut ile ticari alanlar yer alacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin 2026 sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Genç, projeye verdikleri desteklerden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milletvekilleri, Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Genç, Çömlekçi’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallenin görünümünün değişeceğini ve şehrin güzelliğine güzellik katacağını dile getirerek, projelerin şimdiden hayırlı olmasını diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —