Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler

Dalyan'a Nasıl Gidebilirim?, Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir?, Dalyan'da Nerede Kalabilirim?, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler.

GÜNCEL 27.07.2023 11:05:00 0
Dalyan

Dalyan, Muğla iline bağlı Ortaca ilçesinin bir mahallesidir. Dalyan adı, Rumca’da balık tutmak için kullanılan özel aletlere verilen isimdir. Dalyan, Akdeniz ile Köyceğiz Gölü arasında bir kanal üzerinde konumlanmıştır. Haritada Akdeniz Bölgesi’nde görünmesine rağmen, Ege Bölgesi’nin bir parçası olarak kabul edilir.

Dalyan, doğal güzellikleri, berrak denizi ve tarihi mirası ile Türkiye’nin en çekici yerlerinden biridir. Eskiden balıkçılıkla geçinen bölge, günümüzde turizmin etkisiyle gelişmiştir. Dalyan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Dalyan hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için haberimizde topladık. 

Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler

Dalyan'a nasıl gidebilirim

Dalyan'a havayolu, karayolu ve denizyolunu kullanarak gidebilirsiniz.

 

Havayolu: Uçakla gitmeyi tercih ederseniz, en yakın havaalanı Muğla Dalaman Havaalanı’dır. Bu havaalanına Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından direkt uçuşlar mevcuttur. Havaalanından Dalyan’a gitmek için taksi, servis, araç kiralama veya transfer hizmeti seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz.

Karayolu: Araba veya otobüsle gitmeyi tercih ederseniz, Dalyan, Ortaca ilçesine 12 km, Fethiye’ye 67 km, Marmaris’e 90 km ve Antalya’ya 270 km uzaklıktadır. Ortaca’ya geldikten sonra dolmuşlarla Dalyan’a kolayca geçebilirsiniz.

Denizyolu: Tekneyle gitmeyi tercih ederseniz, yaz aylarında Marmaris’ten Dalyan’a giden tekne turlarına katılabilirsiniz. Bu turlarla Dalyan’ı bir günde gezebilirsiniz.

Dalyan'da gezilecek yerler

Kaunos Kral Mezarları:  Kaunos Kral Mezarları, Dalyan Çayı’nın çevresindeki kayalara oyularak yapılmıştır. Bu mezarlar, Urartular döneminden kalma antik bir kent olan Kaunos’un kalıntılarını barındırır. Kaunos’ta akropol, Roma hamamı, spor salonu, tiyatro, bazilika, kilise, çeşme ve daha birçok eser bulunur. Bu mezarlar, yükseklerde tanrılara yakın olmak isteyen Kaunosluların krallarına duydukları saygıyı gösterir.

Dalyan’dan Kaunos’a gitmek için yürüyerek yarım saatlik bir mesafe vardır. Ya da Dalyan’dan düzenlenen tekne turlarına katılarak da Kaunos’u görebilirsiniz. Kaunos Kral Mezarları’nı Müze Kart ile ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. 

Kaunos Antik Kenti: Kaunos, antik çağda ticaretin önemli merkezlerinden biri olan ve Mısır, Pers, Bergama, Rodos ve Roma gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan bir kenttir. Ayrıca Karia ve Likya’nın arasında bir sınır kenti olarak da bilinir. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kaunos, pek tanınmayan ama çok değerli bir antik kenttir.

Kaunos Antik Kenti’ni ziyaret ettiğinde, denize nazır harika bir manzara ile karşılaşacaksın. Antik tiyatronun en üst sırasına çıkıp manzarayı seyrettiğinde, buranın ne kadar güzel olduğunu göreceksin. Kral Mezarları gibi burayı da Müze Kart ile ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

İztuzu Plajı: İztuzu Plajı, Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen ve caretta caretta kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olan bir plajdır. Dalyan Lagünü ile İztuzu arasında uzanan plaj, tatlı ve tuzlu suyun bir arada olduğu nadir yerlerden biridir. Lagünün manzarası çok güzeldir. Dağların denize yansıması ise adeta bir rüyayı andırır. İztuzu Plajı’na Dalyan’dan teknelerle gidebilirsiniz. Bu doğa harikası plajı görmenizi tavsiye ederiz.

Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler 2

Kargıcak Koyu:  Kargıcak Koyu, Ege Bölgesi’nde İztuzu Plajı’nın biraz ilerisinde, Dalyan Beldesi’ne bağlı bir koydur. Balıkçılar Koyu olarak da anılan bu koy, doğasıyla büyüleyen bir yerdir. Denizi çok berrak ve dalgasızdır. Sakin ve huzurlu bir atmosfer sunar. Dalyan’da deniz keyfi yapmak için harika bir seçenektir. 

Kargıcak Koyu’nda yapabileceğiniz birçok şey vardır. Kano kiralayarak denizin içinde gezinebilirsiniz. Diğer koylara doğru ilerleyerek doğanın muhteşem güzelliğine tanık olabilirsiniz. Balık seviyorsanız, burada taze balık avlayabilir veya balıkçılardan alabilirsiniz. Kamp yapmak isterseniz, kumsal yerine ormanlık bölgede çadır kurabilirsiniz. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığı için yanınızda ihtiyacınız olan şeyleri getirmenizi öneririz.

Sülüngür Gölü:  Sülüklü Göl veya Sülüngür Gölü, Kaunos Antik Kenti’nin eski limanlarından biri olarak tarihe tanıklık etmiştir. Gölün etrafını saran çam ağaçları, doğanın sessizliği ve güzelliği ile sizi büyüleyecek. Burada balık avlamak ve yüzmek yasaktır ama doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarmak serbesttir!

Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler 3

Radar Tepesi:  Radar Tepesi, İztuzu ve Dalyan Lagünü’nün eşsiz güzelliğini gözler önüne seren bir yerdir. Burada gün batımını ve gün doğumunu izlemek, Instagram’da paylaşmak için harika bir fırsattır. Türkiye’nin her yerinde güzellikler vardır ama Radar Tepesi’nin manzarası sizi büyüleyecektir.

Sultaniye Kaplıcaları: Kaunosluların 2000 yıl önce açtığı kaplıcalar, bugün de radyoaktivite yüksekliği sayesinde pek çok hastalığa şifa oluyor. Türkiye’nin en yüksek radyoaktivite değerine sahip olan bu kaplıcalarda hem çamur banyosu yapabilir hem de sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Dalyan'da ne yenir

 

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan, Muğla’nın gözde tatil yerlerindendir. Dalyan’da mavi yengeç, Dalyan kefali, çipura, levrek gibi deniz ürünlerinin yanı sıra kabak çiçeği dolması, hardal haşlaması, ekşili biber dolması gibi yöresel tatlar da bulabilirsiniz. Dalyan’ın manzaralı ve lezzetli restoranlarından bazıları Gel Gör Restoran, Begonville House, Ekin Restaurant & Kahvaltı, Yakamoz Restaurant ve Melek Anne’dir . Dalyan’ın doğal ve tarihi güzelliklerini gezdikten sonra bu restoranlarda midenize de bir ziyafet çekebilirsiniz. Afiyet olsun! 

Dalyan'da Gezilecek Yerler, Dalyan'da Ne Yenir, Dalyan'a Yakın Gezilecek Yerler 4

Dalyan'da nerede kalabilirim

 

Dalyan’da kumlu plajı ve güvenli turizm sertifikası olan bir otel tercih ediyorsanız, Asur Hotel & Aparts & Villas sizin için uygun bir seçim olabilir. Bu 3 yıldızlı otel, oda kahvaltı veya yarım pansiyon hizmet vermektedir. Açık yüzme havuzu, masaj, kese ve cilt bakımları gibi imkanları da bulunan otelin misafir puanı 10 üzerinden 10’dur.

Dalyan’da daha küçük ve samimi bir otel arıyorsanız, Dalyan Palmiye Resort size hitap edebilir. Bu otel, denize 750 metre mesafede konumlanmış bir tesis olup, büyük bir havuza sahiptir. Otelin misafir puanı 10 üzerinden 9.4’tür.

Dalyan’da apart tipi bir konaklama istiyorsanız, Dalyan Apart Hotel size göre olabilir. Bu otel, Dalyan Nehri’ne 100 metre uzaklıkta yer almakta olup, odalarında mutfak ve balkon bulunmaktadır. Otelin misafir puanı 10 üzerinden 9.5’tir.

 

Dalyan'a yakın gezilecek yerler

 

Dalyan, Muğla’nın diğer ilçelerine yakın bir konumda bulunan bir tatil beldesidir. Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça, Milas ve Köyceğiz gibi ilçeler, Dalyan gibi deniz, kum, güneş, kültür ve eğlenceyi bir arada sunan yerlerdir.  Ayrıca, Dalyan’ın çevresinde Göcek, Ölüdeniz, Saklıkent, Kaş ve Kalkan gibi doğa sporları, yamaç paraşütü, tekne turları ve dalış gibi aktiviteler yapabileceğiniz turistik beldeler de bulunmaktadır. 

 


Haber Kaynak

admin admin