Değiştiren Adımlar Derneği, Zero Project 2024 ödülünü almaya hak kazandı

Gençleri güçlendirmek, kişisel gelişimlerine destek olmak ve geleceğe hazırlamak amacıyla 2018 yılından bu yana çalışmalar yürüten Değiştiren Adımlar Derneği, yeni bir başarıya daha imza attı.

GÜNCEL 14.12.2023 13:08:00 0
Değiştiren Adımlar Derneği, Zero Project 2024 ödülünü almaya hak kazandı

Gençleri güçlendirmek, kişisel gelişimlerine destek olmak ve geleceğe hazırlamak amacıyla 2018 yılından bu yana çalışmalar yürüten Değiştiren Adımlar Derneği, yeni bir başarıya daha imza attı. Toplumu ve bireyleri güçlendirici ve fırsat eşitliğini sağlayan etkinlikler gerçekleştirmek, sivil toplum faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlamak, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla farklı faaliyetler derneğin Renkli Kampüs projesi Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'nin (CRPD) uygulanmasını destekleyen küresel ve araştırma odaklı bir girişim olan Zero Project’te finale kalan 77 projeden biri olarak ödül kazandı.

Avusturyalı kar amacı gütmeyen Essl Vakfı tarafından 2008 yılında kurulan Zero Projesi, dünya çapında yeniliklere yönelik araştırmalar yürüten uzman, şirket, sivil toplum kuruluşu, akademisyen, engelli ve engelli olmayan bireylerden oluşan 10.000’den fazla kişiyi bünyesinde barındırıyor. Her yıl kurum tarafından yapılan ZeroCall çağrısına başvuran örnek çözümler, yenilikçilikleri, ölçeklenebilirlikleri ve etkilerine bakılarak Zero Project ödülüne layık bulunuyor.

Değiştiren Adımlar Derneği tarafından oluşturulan ve kişisel gelişim ve sorumlu liderlik tarafını geliştirmek, insan kaynakları bağı ve istihdama hazırlık ve sivil toplumda aktifleşmek için, seçilmiş STK’lar ile birlikte toplumdaki çözülmeyi bekleyen konular ile ilgili proje üretmek hedeflerini içeren Renkli Kampüs programı, bu yıl 97 ülkeden 520’yi aşkın proje arasından seçilerek son 77 projeden biri oldu ve Zero Project 2024 ödülünü almaya hak kazandı.

“Dünyayı değiştirmek için önce dünyanı değiştir” mottosu ile düzenlenen Renkli Kampüs, her yıl Kasım ve Mayıs ayları arasında, 13+1 modülden oluşan, üniversite öğrencisi katılımcılarının üçte birini fiziksel engeli olan gençlerin oluşturduğu, çeşitlilikten ve farklılıklardan güç alan bir eğitim programı. Bu sene 11. Programını sürdüren Renkli Kampüs şimdiye dek 350'nin üzerinde mezunu, 100'den fazla gönüllüsü ve 80 mentörü olan büyük bir aile olmuş durumda ve birlikte yaşam kültürünü geliştirmek için çalışmaya devam ediyor.