Tarih: 12.02.2023 10:26

Depremde 7. Gün! Tüm Türkiye İyi Haberler İçin Bölgeden Haber Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Son Dakika Haberi... AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi. Deprem faciasının 7. gününe toplam can kaybı 24 bin 617'ye yaralı sayısı ise 80 bin 278'e yükseldi. Depremin ardından bölgede ekiplerin enkazdan canlı çıkarmak için zamanla yarışı devam ediyor.

DAKİKA DAKİKDA DEPREM BÖLGESİNDEN GELİŞMELER

HATAY'DA 149. SAATTE MUCİZENİN ADI MUSTAFA

Büyük felaketten 149 saat sonra  Hatay'ın Antakya ilçesinde 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül, Mutlular Apartmanı'nın enkazından sağ çıkarıldı.

AFAD: KAHRAMANMARAŞ'TA 4.2'LİK ARTÇI SARSINTI OLDU

 AFAD'dan alınan bilgiye göre saat 07.52'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman'da son durumu değerlendirdi. Adıyaman kent genelinde ölü sayısını, 3 bin 438, yaralı sayısını da 12 bin 920 olarak açıklayan Karaismailoğlu, gece enkaz altından sağ olarak kurtarılan Özlem Yılmaz'ı anımsatarak, 'Bugün 117'nci saatte bile bizi sevindiren gelişmeler oluyor. Enkaz altından canlı çıkardığımız vatandaşlarımız var. Bunların sayısının artması temennimizdir' dedi.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK AFETLERİNDEN BİRİ'

6 Şubat depremini, 'Dünyanın en büyük afetlerinden biri' olarak niteleyen Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Malumunuz geçen pazartesi günü yaşanan dünyanın en büyük afetlerinden biri olan depremden sonra bizler Adıyaman'dayız. Tabii deprem boyutları çok büyüktü. Burayı en kısa zamanda eski haline döndürmek ve yarından daha iyisine döndürmek için yoğun bir tempo sarf ediyoruz. Bugün de depremin etkileri, öncesi ve sonrası, bugün yapılanlar, yarın yapılacak işlerimizle ilgili son derece önemli planlamalar gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız ile büyük bir özveri içerisindeyiz. 24 saat kesintisiz devam eden bir çalışma var burada. Bir taraftan enkazların kaldırılması bir taraftan enkazlardaki raporların tutulması ve enkazların nakliyesi ve şehrin rahatlatılması, şehrin su ihtiyacı veya elektrik ihtiyacının giderilip normal hale dönmesi için yoğun bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Tabii bunun sonucunda kayıpları geri getirmemiz mümkün değil. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ama diğer hepsini daha fazlası, daha iyisiyle en kısa zamanda yerine getirmek için hakikaten hükümetimiz, devletimiz büyük bir özveriyle çalışma gerçekleştiriyor. Buradaki en büyük motivasyonumuz vatandaşımızın, milletimizin bize sahip çıkması ve bu olaya sahip çıkması ve bu olayın üstesinden gelmek için vermiş oldukları destektir. Bizim en büyük motivasyonumuz, inşallah bu motivasyonla birlikte kısa zamanda bütün işleri gerçekleştireceğiz.'

'KONYEYNER KENTLER KURULUYOR'

Depremden etkilenen vatandaşları çadır hayatından kurtarıp, konteyner kentlere yerleştirmek için gereken çalışmaların başladığını ve bunun da ivedilikle devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bir taraftan çadır ihtiyacı olan vatandaşlarımızın çadır ihyacının gidermek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Mevcut kurduğumuz çadır kentlerde ve çadırlardaki sistemin oturtulması ve vatandaşlarımızın ihtiyacının karşılanması için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Özellikle komşu belediyeler bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Devletimizin bütün kurumları ile ihtiyaçlar konusunda Adıyaman'da tam bir seferberlik var. Onları bu çadır hayatından en kısa zamanda kurtarmak ve çadırlarda da ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için burada 25 binin üzerinde uzmanından gönüllüsüne kadar büyük bir seferberlik içerisinde çalışan çok kıymetli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var. Bunun dışında 1500 civarında da yurt dışından gelmiş arama- kurtarma çalışmalarına katılan dostlarımız var. Hepsine minnettarız. İnşallah bunlarla birlikte bunların üstesinden geleceğiz. Bir taraftan konteyner kentler kurmak için de çalışmalara başladık. Bu konteyner kentlerin alt yapısını hazırlamaya başladık ve yerlerini de belirledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bir yıl içerisinde de kalıcı konutlarını eskisinden daha iyi yapacağız.'

142. SAATTE 2 MUCİZE KURTULUŞ

Kahramanmaraş’ta depremlerin ardından Malik Ejder Caddesi'nde yıkılan apartmanın enkazından 62 yaşındaki Semir Cuma Sabur, 142 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır yıkımı oluştuğu Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarının 142’inci saatinde 32 yaşındaki Meltem öğretmen 8 katlı binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteği çay oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —