Tarih: 05.05.2023 19:38

Disk Rize'de açıklanan çay fiyatına tepki

Facebook Twitter Linked-in

DİSK/Gıda-İş Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Sarıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yaş çay alım fiyatını eleştirdi. Sarıoğlu, açıklanan fiyatın çay üreticisini tüccarın insafına terk ettiğini ve çayın değersizleştirildiğini savundu.

Sarıoğlu, çay üretiminde harcanan emek, maliyetler ve gübre atımı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, çay üreticisi örgütlerinin talebi olan en az 16 TL bandında belirlenmesini istedikleri fiyatın altında kalındığını ifade etti. Ayrıca, kota ve kontenjan uygulamasının da çay üreticilerini tüccarın kucağına ittiğini belirtti ve bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sarıoğlu, yaş çay alım fiyatının 18 TL'nin üzerine çıkarılmasını, gübre kullanımında KDV'nin kaldırılmasını, sözleşmeli üretim uygulamasına son verilmesini, ÇAYKUR'un satışının gündemden çıkarılmasını ve mevsimlik işçilerin kadroya alınmasını talep etti. Ayrıca, ÇAYKUR işçilerinin sendika seçim özgürlüğüne saygı duyulması ve zarar eden yöneticilerin görevden alınarak zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini söyledi.

HABER: OSMAN KAPTAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —