meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Diyette Yenilebilecek Kalorisi Düşük Abur cuburlar

Abur cuburları herkes sever. Ancak kilo almaktan korkanlar veya diyet yapanlar için abur cubur, yüksek kalorili içeriği nedeniyle kaçınılması gereken bir gıda sınıfına aittir. Bu yazıda sizin için abur cubur nedir? Düşük kalorili besleyi

AKTUEL 14.02.2023 12:11:21 0
Diyette Yenilebilecek Kalorisi Düşük Abur cuburlar

Abur cubur nedir?

Abur cuburların genel bir tanımı bulunmamaktadır. Alındığı anda herhangi bir hazırlık yapılmadan tüketilebilen, besin değerlerinin düşük fakat kalori değerlerinin çok yüksek olduğu besin türlerine abur cubur denir. Kelime anlamı olmayan abur cubur, bir ikilemedir. Abur cuburların sayısı sonsuz denebilecek kadar fazladır. Şekerlemeler, tüm çikolata ürünleri, alkolsüz meşrubatlar, kola gibi gazlı içecekler, cips gibi hızlıca tüketilebilecek bütün besinler abur cubur sınıfına girebilir.

Abur cuburların besleyici özellikleri yoktur. Bu yüzden çok fazla tüketilmesi, vücudun gereksiz kalori almasına neden olacaktır. Özellikle büyüme çağıda olan kişilerin çok fazla abur cubur tüketmesi, gelişim ve büyüme açısından sakıncalıdır. Çocukların çok fazla abur cubur tüketmesi erken yaşta obezite gibi sorunları doğurabilir. Bununla beraber çok fazla abur cubur tüketilmesi, çocukların gelişim çağında alması gereken mineralleri ve vitaminlerin yerine sadece yüksek kalori alacaktır. Bu yüzden de kemik ve kas gibi önemli organların gelişimini sağlayamayan çocukalar, ileriki yaşlarda sağlık açısından sıkıntı çekebilir.

Düşük kalorili ve besleyici abur cuburlar

Abur cuburlar hızlı tüketildiği için insanlar tarafından ilgi görmektedir. Özellikle gün içerisinde yoğun tempoda çalışmak durumunda olan kişilerin vazgeçilmezi olan abur cuburlar, ellerden düşmemektedir. Fakat uzun bir süre sadece abur cubur ile beslenmek sağlık açısından olumsuz etkileri ortaya çıkarabilir. Fakat besleyici özellikleri ile de bilinen abur cuburlar var desek. Sizin için bu besleyici ve düşük kalorili abur cuburları sıraladık.

Yağsız ve tuzsuz patlamış mısır

Herkes patlamış mısırları sever. Fakat mısırı patlatırken çok fazla sıvı yağ kullanmaktayız. Bir kase. patlamış mısırda ise 1 adet tam tahıllı ekmekten çok daha fazla lif bulunmakta, ayrıca yağsız ve tuzsuz patlatacağınız bu mısır içeri bakımından bir ara öğününüze tekabül etmektedir. Bu sayede hem abur cubur yemiş olup hem de sağlıklı besleneceksiniz.

Kuru üzüm ve leblebi

Bozaların vazgeçilmezi olan leblebi ve tadı damağımızda kalan kuru üzüm, insan sağlığı açısından faydalı vitaminleri içermektedir. Bu karışımdan her gün birer avuç yemeniz günlük abur cubur ihtiyacınızı olabildiğince karşılayacaktır. Özellikle tokluk hissi verip az kalorili olması, bu karışımı diyet listelerin vazgeçilmezleri arasına sokmakta

Bitter Çikolata

Bitter çikolata, günlük ufak tatlı krizlerini geçirmek için sadece 1 porsiyon şartıyla tüketilebilir. Ayrıca yağ yakımını hızlandıran bitter çikolata, kalorisinin normal çikolataya göre az olması ile birlikte oldukça sağlıklı bir abur cubur olmakta.

Kuruyemiş karışımları

Kuruyemişler oldukça besleyici olabilmekte. Özellikle içerisinde bulundurduğu doymamış yağlar ile kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Düşük kalorisi, besleyici mineralleri içermesi ve çocuklardaki gelişimi desteklemesi ile kuruyemiş karışımları oldukça rağbet gören besleyici abur cuburlar arasına girmektedir.

Muz

Muz hem tadıyla hem de besleyiciliğiyle birlikte mükemmel bir abur cubur olmakta. İçerisinde bulunan sodyum ise kas kayıplarını engellemekte olup, uzmanlar spordan önce ve sonra tüketilmesini önermektedir. Çantanıza atacağınız bir adet muz, kendinizi hafif acıkmış hissettiğinizde direkt olarak tüketmeniz acıkma hissinizi ortadan kaldıracaktır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin