Doğalgaz Faturalarından Muzdarip Olanlar Buraya! İşte Doğalgaz Faturasını Düşürme Yöntemleri!

Kışın soğukta ısınmak için devreye giren kombiler, doğru kullanılmadığı takdirde şişkin doğalgaz faturalarına dönüşüyor. Uzmanlar, fazla faturalandırmayı azaltmanın yolları olduğunu söylüyor.

AKTUEL 22.01.2023 11:46:13 0
Doğalgaz Faturalarından Muzdarip Olanlar Buraya! İşte Doğalgaz Faturasını Düşürme Yöntemleri!

Havaların soğumasıyla birlikte  doğal gaz tüketimini düşürmek isteyen birçok kişi internette araştırma yapıyor. Doğal gaz tüketimini düşürmek için yalıtım ve kombilerde bazı kurallara uymak önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.  

1- Bunun için öncelikle evinizin doğal gaz tesisatının sertifikalı bir firma tarafından yapılması önemlidir.

2- Odalarınızda ısıtıyı tutmak için mutlaka çift camlı pencereler kullanın. 

3- Evinizin çok kullanmadığınız alanlarından banyo, mutfak gibi yerlerin ısısına diğer odalara göre daha düşük tutabilirsiniz.

4- Binanıza mutlaka dış cephe yalıtımı yaptırın. Dış cephe yalıtımı yapılan binalarda yüzde 50’ye varan ısı tasarrufu sağlamak mümkün.

5- Kalorifer peteklerinin arkasına mutlaka yalıtım levhası yerleştirin. Yerleştirdiğinizde bütün sıcaklığı odaya doğru bir şekilde aktarım sağlamış olursunuz. 

6- Kombilerde ısı kaybını önlemek için mutlaka kombi tesisatında münkün olduğu kadar düz borular tercih edin. Ayrıca sisteme antifriz konulması gerekir.

7- Daha çok kullandığınız alanlarda, özellikle balkon ve camlardan hava geçmemesi için ayrıca içerdeki sıcaklığın korunması için kenarlara sünger ve benzeri yalıtım malzemeleri yapıştırın. 

8- En çok kafaları karıştıran ve faturaların daha çok gelmesine sebep olan hatalardan biri de her gün kombiyi kapatma durumudur. Tasarruf sağlamak için evden uzun süreli ayrılacaksanız kombiyi kapatmanız daha doğru. Ancak kısa süreli evden çıkacaksanız kombiyi düşük ayarda çalıştırmanız daha doğru olur. 

9- Kombilerde oda termostatı ile oda sıcaklığını sabit tutan kombi tercihi yapabilirsiniz. 

10- Gün içerisimde güneşten yararlanmak için mutlaka perdelerinizi açık tutun. Gece olduğunda ise ısı kaybını önlemek için mutlaka perdeleri kapatın.

11- En çok yapılan diğer hatalardan biri de peteğin üzerine yanına veya önüne sıcaklığı dağıtmayı engelleyecek eşyaların konulmasıdır. Özellikle peteklere çamaşır asılması ve perdelerin kısa olması bu duruma verilecek en dikkat çeken örnekler arasında yer alıyor. 

12- Doğal gaz faturasını düşürmek için mutlaka tasarruflu kombilerden tercih edin ve her yıl kışa girmeden kombi bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin.

13- Yoğuşmalı kombi kullanarak daha tasarruflu ısınma sağlayabilirsiniz. 

14- Kısa süreli kullanılmadığı zamanlarda kombiyi tamamen kapatmak yerine olabildiğince düşük ayarda çalışır tutmak, böylece yeniden ısınmasında fazla gaz harcamamak.

15- Eğer bacalarınız eski ise değiştitirerek kombinin verimliğini arttırabilirsiniz. 

16- Saat ayarlı kombi kullanarak, kombiyi işten dönüş ve benzeri saatlerde aktif olacak şekilde ayarlamak.

17- Isınmada kullanılan peteklerde tıkanıklık olmaması, peteklerin her odada aynı şekilde ısındığından emin olmak.

18- Merkezi ısınma sağlayan sistemlerde, ısınmanın günün soğuk olduğu ve bütün apartman sakinlerinin evde bulunduğu saatlere yoğunlaşması.

19- Merkezi sistemlerde, harcanmayan doğal gazın parasını ödememek ve herkesin kullandığı enerji kadar ödeme yapması için dairelere ısı pay ölçer kurulması büyük ölçüde verimlilik kazanabilirsiniz.

20- Radyatörler 2 yılda bir yetkili tesisatçı tarafından temizlenmeli, suyu boşaltılmalıdır.

21- Termostatı 1 derece düşük sıcaklığa ayarlayarak yaklaşık yüzde 5 tasarruf yakalanabilir