Tarih: 28.02.2023 14:00

Doğalgazdan tasarruf etme yöntemleri nelerdir? Fatura yarı yarıya nasıl düşürülür?

Facebook Twitter Linked-in

Kış aylarının kabusu haline gelen kabarık doğalgaz faturalarıyla karşılaşmamak için bazı işlemler uygulayarak, tasarruf sağlayabiliriz. Kışın ısınmak için olmazsa olmazı kombilerin yanlış kullanımı, tüketiciye kabarık doğal gaz faturaları olarak geri dönüyor. Ancak kombi seçimine ve kullanım önerilerine dikkat ederek bunun önüne geçmek mümkün. Bu sayede enerji israfından ve cep yakan faturalardan kaçınabiliriz. Soğuk kış günlerinde hem ısınıp hem üşütmeden doğalgazdan nasıl tasarruf ederiz, kombi kaç derecede yanmalıdır? İşte, enerji tasarrufuna dair tüm merak edilenler...

DOĞALGAZDAN NASIL TASARRUF EDİLİR?

Kış aylarının gelmesi ile doğalgazdan nasıl tasarruf ederim soruları başladı. Ancak az yakan kombi diye bir şey yoktur. Kombi kısık ayarda yakıldığında az yakar, yüksek ayarda yakıldığında ise gazı fazla kullandığından dolayı fazla yakar. Sadece yoğuşmalı kombilerin enerji tasarrufu %5 daha fazladır.

Doğalgaz faturasından tasarruf etmek için alınması gereken ilk önlem; her yıl düzenli olarak radyatör temizliği ve kombi bakımı yaptırmaktır. Peteklerde buluna havaların alınması, su kaçaklarının giderilmesi daha iyi ısınmanızı sağlayacaktır. Uzmanlar, kombilere yapılan yıllık bakımlar sonucunda faturalarda %15 oranında azalma olduğunu tespit etmiştir. Bunun yanında bazı alınması gereken önlemler de vardır;

KOMBİ KAÇ DERECE YANMALIDIR?

- Kombilerde ideal ısı değerleri, ısıtılacak evin ya da odanın boyutuna ve konumuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak antre ve hol gibi alanların ortalama 15 derece sıcaklıkta olması oturma odası, yatak odası ve mutfak gibi alanların 20-22 derece sıcaklığa sahip olması yeterli olacaktır.

- Kombi sıcak su ayarları için ideal sıcaklık ortalama 60 derecedir. Bu sıcaklığın eve sağladığı sıcak su değeri 20 derece civarlarında olacaktır.

- Kombilerinizi aynı derecede açtığınız halde bazı odalarınız ısınmıyorsa peteklerinizde sorun olabilir mutlaka yıllık bakım ve kontrollerini yaptırınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —