Tarih: 22.01.2023 13:21

Doğumda Suni Sancı Hangi Şartlarda Verilir? Suni Sancı Zararlı mıdır?

Facebook Twitter Linked-in

Suni ağrı, doğum vakti geldiği halde doğmaya niyeti olmayan küçükler için hamile kadına verilen ilaçlarla doğum eylemini kolaylaştıran tıbbi bir yöntemdir. Doğumun indüklenmesi veya spontan doğumun bir dereceye kadar arttırılması suni ağrı olarak adlandırılır. Rahmin kasılmasına neden olan oksitosin hormonu suni doğum yapan hamile kadına enjekte edilen bir ilaçtır. Normal bir doğum için rahim ağzının ince ve yumuşak olması gerekir. gerçekleşmek üzere. Suni kasılma tam o anda devreye girerek incelmeyi ve açılmayı hızlandırır. Bu, bebeğin doğum kanalından daha kolay geçmesini sağlar. Serviks, suni kasılmanın etkili olması için yeterince yumuşak ve açık olmalıdır.

SUNİ SANCI HER DOĞUMDA UYGULANMAZ!

Bebek dünyaya yakınsa ancak doğum belirtisi göstermiyorsa veya doktor bazı risklerin bebeğin erken doğmasını daha güvenli hale getirdiğini düşünüyorsa, yardımlı doğum bebek için bir seçenek olabilir. alınan asıl amaç; Anne adayına oksitosin takviyesi verilerek yapılan bu yöntem her doğumda kullanılmaz sadece ihtiyaç duyulduğunda belirli bir miktarda verilir.

Başlangıçta düşük seviyeli bir oksitosin hormonlu ilaç serum içine yerleştirilerek sulandırmak amacıyla damara uygulanır. Ardından infüzyon pompası ile düşük damla sayısı ile suni sancı vermeye başlanır ve doğum için etkili sancı elde edilene kadar arttırılır. Suni sancı ile doğum süresi rahim açıklığındaki ölçü gibi bazı etkenlere bağlı olarak değişebilir.

Örnek vermek gerekecek olursa; hastaneye 6 cm rahim açıklığı ile giden hamilenin ikinci doğumu ise suni sancı uygulandıktan sonraki ilk 1 saat içinde bile doğum yapılabilir. Hastaneye 1-2 cm açıklığı olan ya da hiç açılma görülmeyen hamilede ise suni sancı verilse bile doğum 5-10 saatten fazla sürebilir.  

SUNİ SANCI İLE DOĞUM ZARARLI MI? SUNİ SANCI KİME VERİLMEMELİ?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —