Dün sabaha 23,60 TL'nin üstünde başlayan dolar kuru ardından yatay seyire geçmiş ve o seviyelerde kaldı.
Dün sabaha 23,60 TL'nin üstünde başlayan dolar kuru ardından yatay seyire geçmiş ve o seviyelerde kaldı. Bugüne de 23,66 TL'den başladı. Dolar 23,60 TL seviyelerden küçük dalgalanma ile işlem görürken, Euro ise 8 Haziran'dan bu yana 25,27 TL ila 25,46 TL arasında küçük dalgalanma yaşıyor. Bugüne ise 25,50 TL'den başladı.
Dün açıklanan nisan ayı cari açık rakamları beklentileri aşarak 5,4 milyar olarak gerçekleşti. 12 Aylık açık ise 57,8 milyar dolar oldu. Bu rakam 11 yılın zirvesi. Açığın artmasında ihracatın ithalattan daha sert daralması etkili oldu.
Yabancılar yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımları bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başına getirilen Mehmet Şimşek 'bürokrasiyi güçlendireceğiz ve normalleşeceğiz' mesajını verdi. Bu da ekonomiyi ilgilendiren kurumların yönetimlerinin değişeceği mesajını taşıyor. Merkez Bankası'nın başına atanan Hafize Gaye Erkan görevini geçtiğimiz cuma günü eski Başkan Şahap Kavcıoğlu'ndan aldı. ABD'li yatırım bankaları yayınladıkları raporlarla TCMB'nin ilk toplantısında faizleri yüzde 25'e yükselteceğini tahmin etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hazırlayacakları Orta Vadeli Program'da para ve maliye politikalarına yönelik önemli maddelerin yer alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 'Önümüzdeki 3 yılı kapsayan OVP'mizi güncelleyeceğiz. Temel meselemiz halkımızın refahı olacak, verdiğimiz sözleri hayata geçireceğiz' dedi.
Küresel piyasalar için bugün kritik bir veri açıklanacak. ABD enflasyonu. Fed'in bugün başlayacak ve yarın sona erecek toplantıları öncesinde açıklanacak bu veri küresel piyasaların risk iştahında belirleyici olacak. Nisan ayında yüzde 0,4 artış gösteren TÜFE'nin mayıs ayında yüzde 0,2 artış göstermesi bekleniyor.
İçerde ise önemli veri beklenmiyor. Ekonomi yönetiminin alışılagelmişin dışındaki ekonomi politikaları normalleştirme adımları beklenecek.