Tarih: 13.05.2024 11:22

Dolar kaç TL oldu? 13 Mayıs dolar kuru

Facebook Twitter Linked-in

Döviz kurları yatay seyrini sürdürüyor. Yatay seyirde yabancı ilgisinin etkili olduğu düşünülürken Merkez Bankası'nın rekor hızdaki rezerv birikimi devam ediyor. Bunların etkisiyle dolar/TL yeni haftaya düşüş yaşayarak başladı.

Dolar/TL 13 Mayıs gününe 32,23 civarında seyrederek başladı. Euro/TL ise 34,74 civarında alıcı buluyor. Nisan ayında dolar karşısında yüzde 0,04 ile sınırlı değer kazanan Türk Lirası, mayıs ayında yatay seyrini sürdürüyor.

KAMUDA TASARRUF PAKETİ AÇIKLANACAK

Piyasalarda ana gündem maddesi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün açıklayacağı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi izlenecek.

Bugün ilk bölümü açıklanacak süreçte kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf öngörülüyor. Uygulamalar kapsamında 100 milyar liralık tasarruf öngörülüyor. Veri gündeminde ise mart ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri yer alıyor.

KABİNE TOPLANTISINDA DA DUYURULMUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda kamuda ciddi bir tasarruf adımı atılacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda tasarrufa ilişkin "Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz" demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —