Tarih: 26.07.2023 10:18

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Akçaabat Belediyesini uyardı

Facebook Twitter Linked-in

DSİ 22. Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan imzalı resmi evrak Akçaabat Belediyesine gönderilerek, dere yatağına müdahaleye ivedilikle son verilmesi istendi.

Akçaabat Belediyesine gönderilen yazıda, Başbakanlık genelgesine atıfta bulunularak, “Çeşitli kullanım alanları oluşturulmak maksadıyla derelerin üzeri, zaruri hallere münhasır olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğünün izni alındıktan sonra gerçekleştirilecek işlemler hariç kesinlikle kapatılmayacaktır.

Bunun dışında dere yataklarında gerçekleştirilecek her türlü yapılar ilgili kurum ve kuruluşlarca onaylı bir projeye dayandırılacaktır.” ifadesi ile çeşitli kuruluşlarca değişik maksatlı yapılar inşa etmeden önce DSİ’nin ilgili müdürlüklerinden mutlak surette görüş alınması ve yapılacak tesislerin bu görüşe uygun olarak inşa edilmesinin sağlanması konusundaki genelge hatırlatıldı. 

 

DSİ Sorumluluk Kabul Etmedi

DSİ tarafından Akçaabat Belediyesine gönderilen yazıda, olası taşkın anında DSİ’nin herhangi bir sorumluluğu olmayacağı, tüm sorumluluğunun müdahalede bulunana ait olduğu vurgulandı.

Dere yatağına müdahaleyi ise bir restoranın yaptığı belirlendi. Dere yatağına müdahale eden restorana ceza uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —