Tarih: 07.09.2024 09:35

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kılıçaslan, Hayrat’ta Taşkın Kontrol Projesini İnceledi

Facebook Twitter Linked-in

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, Trabzon'un Hayrat ilçesindeki projeleri yerinde incelemek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçaslan'a ziyaretlerinde DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu, Taşkın Kontrol Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Özcan, Şube Müdürü Sevgi Deniz ve mühendis personel eşlik etti.

İlk olarak Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu'nu makamında ziyaret eden heyet, ilçede devam eden ve planlanan DSİ yatırımları hakkında istişarelerde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçaslan ve beraberindeki ekip, Taflancık Mahallesi'nde yapımı süren Maki Deresi taşkın kontrol inşaatında incelemelerde bulundu. Projenin ilerleyişi hakkında bilgi alan Kılıçaslan, Belediye Başkanı Nuhoğlu’nun taleplerini de yerinde değerlendirdi.

Ziyaretin sonunda DSİ'nin Trabzon genelinde taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalarının önemine dikkat çekildi. Yağmurun bereket getirdiği kadar doğru planlama yapılmazsa afete dönüşebileceği vurgulanarak, taşkın kontrol projelerinin hayati rolü bir kez daha ifade edildi.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon genelinde benzer projelerle su kaynaklarını verimli kullanmayı ve taşkın riskini en aza indirmeyi hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —