21. yüzyıldaki gelişimiyle dikkat çeken Dubai, adını dünyanın en lüks şehirleri arasına sokmayı başardı. Görkemli mimarisi ile sıcak çöllerini birleştiren Dubai dünyanın her yerine ününü yaydı. Milyonlarca turistin uğrak noktası
Arap Yarımadası'nda bulunan ülkeler yer altı zenginliklerinden dolayı çok ciddi bir ekonomik büyüme gösterdi. Bu ekonomik büyümenin getirdiği kazançla şehirlerinde ciddi yatırımlar yapan ülkeler, özellikle son 10 yılda inşa ettikleri devasa yapılar ile tüm dikkatleri üzerlerinde topladılar. Bu ülkelerden biriside 2022 Dünya Kupası ev sahibi Katar olurken Ülkenin en prestijli ,en gelişmiş şehir Dubai oldu. Milyonlarca kişi Dubaiülkeolup olmadığını, Vize isteyip istemediğini merak ediyor. Peki, Dubai ülke mi? Dubai nasıl bir yer? Dubai'ye Türkiye arasında saat farkı nedir? Dubai vize için gerekli evraklar neler? Dubai vize istiyor mu? Detaylar haberimizde...
Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten bir tanesidir. Emirliğin kapladığı alan ve yönetim biçimine Dubai Emirliği adı verilir. Bu nedenle Dubai kenti ise bir ülke değil şehirdir.
Son yılların en popüler yerlerinden bir tanesi Dubai, Arap Yarımadası'nın Basra Körfezi kıyılarında bulunmaktadır. Komşuları arasında Katar, Umman, İran ve Suudi Arabistan'dır. Dubai nüfusu çok kozmopolit bir yapıya sahiptir ve Dubai hakkında bazı bilgiler şu şekilde özetlenebilir;
Dubai veya Dubai Emirliği olarak nitelendirilen bölge Türkiye'nin konumundan yaklaşık bir saat ilerdedir. Örneğin Türkiye'de saat 13:00'ı gösterirken, Dubai'de saat 14:00'ı göstermektedir.
Resmi Dubai parası Emirlik Dirhemi olarak geçer. Bu para birimi Amerikan Doları endeksli olduğu için dolar karşısında sabit kura sahiptir. Ülkede 1 Amerikan Doları, 3,67 Emirlik Dirhemi'ne karşılık gelir. Dubai birçok turist ağırladığı için mekanlarda dolar ile harcama yapabiliyorsunuz.
Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportuna (bordo) sahip olan kişilerin Dubai seyahatleri öncesinde vize almaları gereklidir. Dubai vize ücreti; BAE'ye giriş çıkış sayısı ve vizenin süresine göre değişmektedir. 30 gün konaklamak isteyen bir kişi 125 dolar vererek Dubai vizesi alabilmektedir.
Basra Körfezi kıyısına konumlanmış olan Dubai'de çöl sıcaklarından bunalınca girebileceğiniz birçok plaj bulunur. Su sporları için de uygun olan plajlardan birkaçı şu şekildedir:
Devasa yapılarla kaplı olan Dubai'de bulunan Burj Khalifa, dünyada eşi olmayan bir bina. Yüksekliği tam olarak 829,8 metre olan bu bina aynı zamanda 164 katıyla en fazla kata sahip yapı. İçerisinde 64 km/saatlik hıza ulaşabilen asansör bulunduran Burj Khalifa'nın 148. katında bulunan seyir terasından neredeyse Birleşik Arap Emirlikleri'nin tamamını görebiliyorsunuz.
Yağışların yıl boyunca nadir görüldüğü şehir her zaman güneşlidir. Ortalama olarak beş gün yağmur yağan Dubai'ye gitmek için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasındaki dönemdir. Yaz aylarında aşırı sıcak olan bölgede ölçülen en yüksek sıcaklık 52 derecedir. Havanın nem oranı oldukça yüksektir.
21 yaş altına içki satışının yasak olduğu Dubai'de turistler genellikle kaldıkları otelde bulunan eğlence merkezlerini tercih ediyor. Bu eğlence merkezleri saat 3'ü gördüğünde genellikle kapanır.
Gerekli evraklar tercih edilen vize çeşidine göre değişkenlik gösterirken kısa süreli vize almak için gereken evraklar şu şekildedir;