meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Dünden Kalan Pilavın Zararlarını Duyunca Evinizde Bekletmeyeceksiniz!

Gece pişirilen ve geri kalanı ertesi güne bırakılan pek çok yemeğin tüketilmesinde sakınca yoktur. Ancak pirinç için aynı şeyi söyleyemeyiz. Isıtarak ve yiyerek sağlığınızla oynayabilirsiniz.

SAĞLIK 4.02.2023 12:04:30 0
Dünden Kalan Pilavın Zararlarını Duyunca Evinizde Bekletmeyeceksiniz!

Her aile, akşamları pilav yaparak akşam yemeği sofralarını şenlendiriyor. Ancak bazı durumlarda yapılan pilav, bir sonraki güne kalıyor. Bu yüzden de diğer günler, pilavı ısıtarak tekrardan tüketmektedir. Fakat uzmanlara göre, pilav ısıtılarak tekrardan tüketilmemeli. 

Sağlığınızla oynamayın

Uzmanlar, pirinç pilavının ısıtılarak tekrardan tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Çünkü pilav ısıtıldığı zaman zehirlenmeden komaya kadar görülen rahatsızlıkların oluşmasına neden olmaktadır. Bununla beraber konunun uzmanları, özellikle yaz aylarında pilavın ısıtılarak tekrardan tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca pilav, buzdolabına koyulduğu vakit bakteri sayısında artış göstermekte. Ancak pilavda biriken bu bakteriler, ısıtıldığı zaman ortadan kaybolmuyor. Bu yüzden de pirinç pilavını ısıtarak tekrardan tüketmemeli, porsiyon olarak hazırlamalıyız.

Pilav nasıl hazırlanmalı?

Konu ile ilgili birçok uzman, pirinç pilavının nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında yorumlarda bulundu. Bununla birlikte genel düşünce, pirinç pilavı hazırlarken pirinçlerin suda bekletilmesi. Hatta uzmanlar bu sürenin en az 1 gece olduğunu söylemekte. 1 gece boyunca pişireceğiniz pirincin suda beklemesi gerekiyor. Daha sonra ise pirincin suyu dökülür ve pilavı o şekilde hazırlarsınız. Aksi takdirde pirinç pilavlarının sadece suda yıkayarak pişirilmesi, belirli hastalıkların baş göstermesine neden olabilmektedir. Eğer aceleniz varsa, en azından 1 saat kadar pirinçleri suda bekletmeniz önerilmektedir.

Kalan pilav ısıtılmamalı çünkü...

Pilavı doğru bir şekilde ısıtmadığınız takdirde, pilavı tekrardan ısıtıp tüketmek belirli rahatsızlıkların oluşmasına neden olabiliyor. Bununla birlikte Kuzey Carolina Üniversitesi Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman, pirinç pilavları ile ilgili bazı araştırmalar yaptı. Pirinç pilavlarının pişirilmesi esnasında pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor. Bu yüzden de pirinç pilavının tekrardan ısıtılması, belirli hastalıklara ya da zehirlenmelere yol açabiliyor.

Zararı o kadar çok ki...

Pirinç pilavlarının tekrardan ısıtılıp tüketilmesi, zehirlenmeden komaya kadar giden belirli rahatsızlıkların görülmesine neden olabiliyor. Aynı zamanda pirinç pilavında bulunan bakteriler, oda sıcaklığında gelişip üremeye başlıyor. Bu bakterinin gelişimindeki en büyük etmen ise, pilavada bulunan su ve diğer maddeler. Bu ortam sağlandığı için bakteriler de pirinç pilavı içerisinde kolayca gelişip üreyebiliyor. Bu bakteriler, sıcağa dayanıklı toksinler oluşturmakta. Bu yüzden pilavı ısıttığınızda bile bu bakterilerden kurtulamıyorsunuz. Bu bakterilerin de vücuda alınması zehirlenme, koma, mide bulantısı, ishal ve kusma gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasında rol oynayabiliyor.

Yapmanız gereken bu...

Pilavınız kaldı ve ısıtmak istiyorsanız, doğru yöntemleri kullanmanız gereklidir. Bunun için pilavınızı ısıtabilmek için ilk önce, pilavı buzdolabına kaldırmanız gereklidir. Çünkü oda sıcaklığında, pilavdaki bakterilerin üremesi ve gelişmesi hızlanıyor. Bununla birlikte pilavı ısıtırken de bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Pilavı ısıtırken, pilavın her tarafının yeteri kadar ısınması gerekiyor. Bunu için pilavınızı ısıtırken, belirli aralıklar ile karıştırmalı ve sürekli olarak kontrol etmelisiniz. Bu sayede pilavdaki bakteri sayısını en aza indirmiş oluyorsunuz. Bütün bunlar ile birlikte belirtmemiz gerekir ki, pilavınızı sadece 1 kez ısıtmanız gerekiyor. İkinci bir ısıtma, pilavdaki bakteri sayısını çok daha fazla arttıracaktır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim