Tarih: 06.06.2024 19:03

Dünya Çevre Günü'nde Bayburt'ta Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile çevre koruma etkinliği kapsamında doğa yürüyüşü ve çevre temizliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Din Hizmetleri Uzmanı Muzaffer Aygün ve üniversite öğrencileri katıldı. Grup, Bayburt şehir merkezine yakın bir ormanlık alanda doğa yürüyüşü gerçekleştirerek çevreyi gözlemledi. Yürüyüş sonrası katılımcılar, ormanda bulunan çöpler toplayarak çevreyi temizledi.

Etkinlikte konuşma yapan Din Hizmetleri Uzmanı Muzaffer Aygün, "Dünya Çevre Günü'nün amacı, insanlığın yaşadığı çevreye karşı bilinçlendirmek ve korumaya teşvik etmektir. Çevre koruma sadece bir günle sınırlı kalmamalı, her gün hayatımızın bir parçası olmalıdır. Hepimiz bu güzel dünyayı korumak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Aygün, katılımcılara çevrenin önemi ve insan faaliyetlerinin çevreye olan etkileri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, çevreyi korumak için neler yapılabileceği konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğe katılan öğrenciler de çevrenin korunmasına katkıda bulunmaktan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ve çevre temizliği, katılımcılara keyifli bir gün yaşatırken, çevre bilincini de artırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —