meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU: EMEKLİ MAAŞLARINI ARTIRMA FIRSATI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında çalışanlar, erken emekli olma şansını yakalarken, şu ana kadar 200 bine yakın dosya halen işleme alınabilmiş değil.

EKONOMİ 26.10.2023 13:39:00 0
DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU: EMEKLİ MAAŞLARINI ARTIRMA FIRSATI!

Yoğun başvurular nedeniyle SGK'da kuyruklar oluşabilirken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. Düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Bir dilekçe ile alamadığınız paraları hemen hesabınıza aktarabilirsiniz. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı düşük olanlar için müjdeli bir gelişme yaşandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı açılırken düzenleme ile ilgili flaş duyurular gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca emekliye umut kapısı oldu. Sadece bir dilekçe ile alamadığınız maaşlarınızı geri alabilirsiniz. Hesaplanan farklar emekliye tıkır tıkır ödenecek. Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

EYT kapsamında SGK merkezlerine dilekçeler verilmeye devam ederken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli aylığının yanlış bağlandığını düşünenler, sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazılı dilekçe ile başvurarak düzeltme talep edebilirler. Verilen dilekçeler sonucunda yapılan hatanın vatandaştan mı, SGK'dan mı kaynaklandığına bakılıyor. Eğer SGK kaynaklı bir hata varsa paranız hemen hesabınıza yatırılacak.

Örneğin, mayıs ayında 7.800 lira aylık bağlanan emeklinin düzeltme sonrası aylığı 8.200 liraya çıktıysa, her bir aydaki 400 liralık fark ekim ayı da dahil olmak üzere kasım ayı itibarıyla 2.400 liralık fark emekliye verilir. EYT kapsamında mart ya da nisan ayında emeklilik başvurusunda bulunup aylık bağlanmayanların SGK müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Aylıktaki gecikme eksik prim, tescil sorunu ya da prim borcundan kaynaklı olabilir.

Yasaya göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş koşulu olmadan emekli olmaları kazanılmış hak olarak görülüyor. Koşulları ne zaman tamamlanırsa o tarihten itibaren dilekçe verilerek emekli aylığı alınabilecek. Mevcut sistemde, EYT yasası kapsamında başvurulan aydan sonraki aybaşından itibaren aylıklar yatırılıyor. Koşulları tamamlayacaklarla birlikte toplamda 5 milyon EYT'linin önümüzdeki yıllarda emekliliğe hak kazanması bekleniyor.

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti. Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak. Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 18'i aşmış durumda. Net rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

Düşük emekli maaşı alan vatandaşlar, bu fırsatı kaçırmamak için SGK merkezlerine başvuruda bulunarak aylık farklarını talep edebilirler. Hesaplarına yatırılacak bu farklar, emeklilerin maddi durumlarını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Unutmayın, sadece bir dilekçe ile emeklilik maaşınızı artırma şansınız var.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23° / 17.7°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret