Tarih: 16.06.2024 11:01

Düzce'de Kurban Bayramı Geleneği Bozulmadı: 57 Acemi Kasap Kendini Yaraladı

Facebook Twitter Linked-in

Düzce'de bu Kurban Bayramı da gelenek bozulmadı. Kurbanlıkların kesimi sırasında 57 kişi kendini yaralayarak hastanelere başvurdu. Bayramın ilk gününde sabah namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar, yine hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Kurban kesim işlemlerini kendi başına yapmak isteyen vatandaşlar, kesici aletler veya hayvanların darbesi sonucu çeşitli yaralanmalar yaşadı. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde meydana gelen bu kazalarda, özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden yaralanan acemi kasaplar, Düzce'deki çeşitli hastanelere akın etti.

Acil servislerde tedavi edilen yaralılar, taburcu olduktan sonra kurban kesim işlemlerine devam etmek üzere evlerine döndü. Elini bıçakla yaralayarak hastaneye başvuran bir vatandaş, "Allah için kurbanımızı kestik. Yetmedi kendimizi de kestik. Kurbanı keserken ufak bir kaza geçirdik. Takdiri ilahi. Ciddi herhangi bir şey yok" diyerek yaşadığı olayı özetledi.

Düzce genelinde sabah saatlerinden itibaren hastanelere başvuran 57 acemi kasabın hiçbirinin durumunun ağır olmadığı öğrenildi. Bayramın ilk gününde yaşanan bu kazalar, kurban kesim işlemlerinin dikkatle yapılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —