Tarih: 22.01.2023 12:49

Eczaneden Alınan Gebelik Testleri Nasıl Uygulanır?

Facebook Twitter Linked-in

Planlı olsun ya da olmasın, son adet tarihinizden bu yana uzun zaman geçtiyse ve vücudunuzda birkaç farklı semptom fark ettiyseniz, hamile olup olmadığınızdan şüphelenmeniz son derece normaldir! Bu heyecanlı ve stresli bekleyişin olumlu ya da olumsuz sonucu eczaneye uğrayın. Reçetesiz satın alabileceğiniz gebelik testleri ile doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Günümüz teknolojisinde çeşitli yöntemlerle saptanabilen gebelik durumunu belirlemek için kullanabileceğiniz en ideal ürün: gebelik çubuk testleri! Güvenilirliğinden emin olduğunuz gebelik testi ile anne olup olmadığınızı kolayca belirleyebilirsiniz.

Her ayın başında düzenli olmasına rağmen bir ayın sonunda adet görmüyorsanız, aklınıza gelen ilk şey hamilelik olabilir. Evde yapılan gebelik testinin sonucu ne olursa olsun üzülmemeniz gerektiğini hatırlatırız.

(Kimi testlerin içinde plastik idrar toplama kapları mevcuttur. Bu kaplara idrar yapıp, çubuğa aktarmak daha kolaydır.)

- Eğer testin yanında kap verilmemişse, idrar örneği talimatlarını çok iyi okumalısınız. Çünkü bazı hamilelik testi talimatlarında, idrar bölmesine idrarı 5 saniyeden ne daha fazla, ne de daha az yapmanız belirtilir. Bu esnada kronometreden yardım alabilirsiniz.

- Çubuktaki sembolleri yukarı bakacak şekilde çevirdiğinize emin olun.

Standart süre ise; 1 ila 5 dakika arasıdır.

- Testin ekran bölmesinde tek kırmızı çizgi çıkarsa, hamilelik durumu negatiftir. Eğer iki kırmızı çizgi çıkarsa hamilesiniz demektir. Ancak, bu bahsedilenlerden hiçbiri yoksa yeni bir test ile tekrar uygulamalısınız.

HAMİLELİK TESTİ YANLIŞ ÇIKAR MI? HAMİLELİK TESTİ GÜVENİLİR Mİ?

Evde idrar gebelik testi sonuçlarına rağmen hamile kalınıyorsa bunun nedeni testteki bir hata değil, kişinin testi yanlış kullanmasıdır, ancak negatif sonuç için bir açıklama yoktur. beta hCG testi. Sonuç negatif ise ne dış gebelik ne de normal gebelik söz konusudur. Kamuoyunda görülen yalancı gebelik, kadınların arzuladığı baskın annelik arzusuyla gerçekleşir.

Test sonucu olumsuz çıksa bile kişi kendisini hamile olarak görür. Hatta psikolojik rahatsızlık olan bu durum zamanla o kadar ilerler ki 9. ayda karın normal bir hamilelik dönemindeki kadar büyüyebilir. Seyrek görülen bu durum tamamen psikolojiktir.

YANLIŞ NEGATİF SONUCU ÇIKMA NEDENLERİ:

Yukarıda bahsedilen durumun tam tersinin yani hamilelik meydana gelmesine rağmen testte olumsuz sonuç görülmesi yaygın karşılaşılan bir durumdur. Bu tarz durumlarda başka bir markaya ait test yaparak yeniden uygulayın.

Hamilelik testini doğru zamanda yapmamak testin yanlış çıkmasına neden olabilir. Regl dönemini düzenli olarak geçiren kadının yumurtlaması regl döneminin ilk gününden ortalama 14 gün sonra gerçekleşir. Her kadında aynısı görülmeyen bu durumda regl olmaya yakın zamanda yumurtlama olabilir. Bu durumda regl sonrası uygulanan testin doğru çıkmaması sonucunu doğurur.

Testin yanlış çıkmasının bir diğer sebebi de hamilelik testinin kaliteli olmaması veya üretim sırasında idrarın hormonu tespit edememesinden oluşmaktadır. 

HAMİLELİK TESTİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —