Tarih: 16.04.2023 16:39

Eğitim Sen’den deprem bölgesinde ki çocuklara bayram hediyesi

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan bayramına Hatay’daki depremzede çocukların mutlu bir şekilde girmesi amacıyla bölgeye, çok sayıda ihtiyaç malzemesi götürdü. Depremzede dayanışması adı altında kampanya başlattıklarını belirten Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, şunları söyledi; “6 Şubat’ ta 10 ilimizde korkunç yıkıma yol açan 2 büyük depremden sonra bölgeyle aralıksız maddi ve manevi ve ayni dayanışma faaliyetimizi sürdürüyoruz. Depremin hemen arkasından üye ve dostlarımızla birlikte öncelikle ilimize gelen üyelerimizin yakınlarının ve bizimle iletişime geçen depremzedelerin barınma ve ihtiyaçlarına yönelik faaliyet yürüttük. Neredeyse 3, 4 gün kısa sürede 2 aileye sıfırdan ev kurabildik. Bu konuda Bolu belediyesinden de önemli destek gördük.

Aynı zaman zarfı içinde üyelerimizin yoğun desteğiyle sendikamızda hazırladığımız, kış koşularına uygun her yaştan yurttaşımıza, ayakkabı, bot, kaban, giyim ve battaniye kolilerimizi Bolu Belediyesinin dayanışma tırlarıyla bölgeye gönderdik. Aynı zamanda ilimize gelen depremzedelere ulaşarak maddi manevi desteklerimizi kesintisiz sürdürdük.

8 Mart’ta yine üyelerimizin gösterdiği dayanışmayla Hatay’a yaklaşık yüz kadın için tek tek hazırladığımız hijyen paketlerimizden( ped, şampuan, krem, sabun, iç çamaşırı, ayna. vs) oluşan kolilerimizi gönderdik. İlimize gelen depremzede kadın ve çocuklarımız için sendikamızın kadın komisyonuyla birlikte masal parkta kahvaltı organizasyonu yaptık. Aynı yıkımı yaşamış bir birini hiç tanımayan kadınların birbiriyle kucaklaşmalarına tanık olduk. Bazen ağladık, bazen güldük ama yaşadığımız en yoğun duygu birbirimizin çaresi olduğumuzdu.

Oluşturduğumuz deprem dayanışma fonuna üyelerimizin sürekli desteği sürmekte. Deprem bölgesiyle iletişimiz sürekli devem ediyor. Dayanışma fonumuzu da oranın ihtiyaçlarına göre kullanıyoruz. Bölgede yaşanan sel felaketinden sonra bize ayakkabı ihtiyacı bildirildi. Çocuk, kadın , erkek her yaştan yurttaşımıza çok sayıda ayakkabı ve terlik  gönderdik. Bu dayanışmada Kanaat Kundura’nın çok ciddi desteğini gördük, buradan da şükranlarımızı sunmak isterim.

Şimdi de hem Ramazan Bayramı hem 23 Nisan ULUSAL Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklarımız için dayanışma kolilerimizi hazırladık. Bu akşam kolilerimizle birlikte Hatay’a yola çıkacağız. Çocuklarımız için oyuncak, kırtasiye malzemeleri, okuma kitapları ve şeker götüreceğim. En çok da depremin ilk gününden beri aralıksız dayanışma gösteren üye ve dostlarımızın sevgisini ve selamını götüreceğim Hatay’a. Hatay Şubemizden arkadaşlarımızla, çocuklarımızla yapacağımız ekinlik ve faaliyetlerle bir parça acılarını unutturmaya çalışacağız. Dayanışmamız kesintisiz sürecek, biliyoruz ki dayanışma yaşatır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —