Tarih: 12.02.2023 16:51

Eliminasyon Nedir? Eliminasyon Diyeti Nasıl Yapılır? Eliminasyon Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan araştırmalara göre bazı yiyeceklerin insan vücudunda bazı yağların birikmesine ve böylece hastalıklara sebep olmaktadır. Bu yüzden son zamanlarda birçok insanı başvurduğu yöntem haline gelen eliminasyon diyeti vücudunuzun hangi yiyeceklere karşı hassas ve alerjik reaksiyonlar oluşturduğunu da belirlemektedir. Temelde kilo vermeyi hedefleyen birçok diyetten farklı olan eliminasyon diyette ömür boyu uzak durmanız gereken yiyecekleri beslenme programından çıkarılması (elimine) edilmesi anlamı taşımaktadır. Aynı zamanda bu süreç boyunca bağırsaklarda olası hasarlarında onarılmasına ve iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Herkesin kendi bünyesine uygun bir şekilde yapılan eliminasyon diyeti nasıl yapılır? İşte eliminasyon diyeti ile ilgili tüm detaylar...

ELİMİNASYON DİYETİ NASIL YAPILIR? 

ELİMİNASYON DİYETİNDE TÜKETİLEBİLEN YİYECEKLER VE İÇECEKLER

ELİMİNASYON DİYETİNDE YASAKLI YİYECEKLER

ELİMİNASYON DİYETİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

- Eliminasyon diyetini doktorunuza danışarak uygulamanız gerekiyor. Bazı gıdaları uzun süre alamayacağınız için doktor kontrolünde yapılması tavsiye edilmektedir. 

- Eliminasyon diyetinde yapacağınız beslenme programında vücut için büyük değişiklikler olacağından özellikle kronik rahatsızlığı olan, herhangi bir alerjisi olanlar ya da düzenli olarak kullandığınız ilaçların varsa bu diyetin size uygun olup olmadığını öğrenerek başlamanız ve devam etmeniz gerekiyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —