meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

En iyi Disney filmleri

Sizin için 16 adet Disney Pixar'a ait birbirinden güzel animasyonları en az puandan en yüksek puana doğru sıraladık!

AKTUEL 25.05.2023 15:45:10 0
En iyi Disney filmleri

Günümüz dünyasında animasyonlar gerek değindikleri konular gerekse tercih ettikleri anlatım tarzları ile eğlence hayatında oldukça önemli bir yer kaplamaya başladılar. Çocuklu ailelere uygun yapısı ile de oldukça tercih edilen animasyonların en başında Disney Pixar'ın renkli dünyasından çıkan animasyonlar geliyor.

Sizin için 16 adet Disney Pixar'a ait birbirinden güzel animasyonları en az puandan en yüksek puana doğru sıralıyoruz. 'En İyi Disney Filmleri- IMDb Puanı Yüksek Disney Animasyonları' başlıklı haberimizi okuyup filmler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir, seçtiğiniz filmleri ailece keyifle izleyebilirsiniz.

1) Aladdin (IMDb Puanı: 7,0)

Dünyaca ünlü yönetmen olan Guy Ritchie tarafından hazırlanmış olan Aladdin filminin başrollerinde hepimizin bir kere de olsa adını duyduğu Will Smith, Naomi Scott ve Mena Massoud yer alıyor. Aladdin filminde bir lamba cini ile Aladdin'in maceraları konu edinilmiş. Aladdin'in eline şans eseri sihirli bir lamba geçmesi üzerine, sihirli lamba ile sevdiği kızı elde etmeye çalışan Aladdin ve Aladdin'in sihirli lamba ile olan macerası izleyicilerin nefeslerini kesiyor. Sihirli lambaya ait güçlerin sahibi olmak isteyen sultanın danışmanı Jafar hem diğer insanlara hem Aladdin'e karşı çeşitli sıkıntılar, engeller çıkarıyor. Bakalım Aladdin bu engelleri aşabilecek mi?

2) Aslan Kral (IMDb Puanı 7,0)

Aslan Kral filminin yönetmen koltuğunda, Disney'in bir diğer filmi olan Orman Çocuğu yapımının da yönetmeni Jon Favreau yer alıyor. Simba yavru bir aslan olup, babasının kral olması üzerine kendisinin de sahip olduğu topraklarda dilediği şekilde gezip dolaşıyor. Fakat bir gün, Simba'nın kötü niyetli amcası, kral Mufasa ile bir oyuna giriyor ve kral Mufasa'nın oyunu kaybetmesi üzerine kral Mufasa ölüyor. Kral Mufasa'nın yerine gelen Scar ise, kralın ölüm sebebini tamamen Simba'nın üzerine yıkıyor. Bunun üzerine Simba, evi olan topraklarından oldukça uzaklaşıyor ve uzun bir yolculuğa çıkıyor. Yeni dünyaları keşfettikten sonra Simba zamanı geldiğinde dönecek ve sahip olduğu krallığı kurtarmak isteyecektir. Acaba Simba bunu başarabilecek mi?

3) Cars (IMDb Puanı 7,1)

John Lasseter'in yazdığı ve aynı zamanda da yönettiği Arabalar filmi, bir zamanlar oldukça popülerleşmiş bir yapım olarak listede yer alıyor. Arabalar filmi, ünlü bir yarış arabası olan Şimşek McQueen adlı yarış arabasının kaybolması ile başlıyor. Şimşek McQueen'in kaybolması üzerine rastgele denk geldiği kasabada geçirdiği eğlenceli ve güzel günler de filme konu edinmiş. Her yaş grubundan seyirciye uygun olan Arabalar filmi seri halinde ve mutlaka izlemeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

4) Ralph Breaks the Internet (2018) (IMDb Puanı 7,1)

Ralph ve İnternet yine bu listede yer alan Zootropolis'in yönetmenliğini yapan Rich Moore ile karşımıza çıkıyor. Disney'in yapmış olduğu birinci filmi ile gönüllerimizde taht kuran Ralph, yine çocukları oldukça eğlendiren bir yapım olarak serinin ikinci filmi Ralph ve İnternet ile sinema sevenlerle buluşuyor. Sugar Rush adlı bir oyunda yer alan problemi çözmek amacı ile internet üzerinde gezinen Ralph, sorunları çözmek için epey ter dökecek.

5) The Jungle Book (IMDb Puanı 7,4)

Yönetmen koltuğunda Jon Favreau olan Orman Kitabı, bütün hayatını ailesini kaybetmesi üzerine ormanda geçiren bir çocuğun, bir ayı, bir panter ve bir de kurt sürüsü tarafından büyütülmesini konu alıyor. Filmin ana karakterlerinden Mowgli, zaman geçtikçe büyüdüğünü düşünecek ve büyüdüğü ormanı terk ederek dış dünyaya ilk adımını atacaktır. İzleyenleri oldukça etkilen bir film olan Orman Kitabı'nı izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

6) Moana (IMDb Puanı 7,6)

Son zamanların ön plana çıkan yönetmeni olan John Musker tarafından yönetilen Moana'nın başrollerinde Auli'i Cravalho ve Dwayne Jhonson rol alıyor. Antik Polinezya'da yaşamını sürdüren ve kabile reisinin kızı olan Moana, etrafına neşe saçan ve tamamen doğayla iç içe olmak isteyen, doğayla büyümüş bir kızdır. Bir gün Tanrı Maui ile Te Whiti arasında yaşanan bir problemden dolayı Tanrı Te Whiti'nin tüm laneti dünyayı sarar, dünya kuraklık ve sefalet içerisinde kalır. Bu kuraklığa son vermenin tek yolu da Maui'yi bulmak ve Maui'nin Tabru Te Whiti'den çaldığını geri vermesini sağlamaktır. Film, tam da bu esnada kızın bizi çeşitli maceralarına konuk eder.

7) Tangled (2010) (IMDb Puanı 7,7)

Hepimiz Rapunzel'in hikayesini duymuşuzdur fakat Byron Howard'ın yönetmenliği yaptığı Tangled'de, Rapunzel'in hikayesini oldukça farklı mesajlarla dolu versiyonlarını görmekteyiz. Rapunzel'in farklı hikayelerine konuk olacağımız bu animasyon filminde Rapunzel ve esir olan hırsız Flynn ile birlikte yola çıkmalarını ve bu yolculuk esnasında yaşadıkları çeşitli maceralar anlatılıyor. Rapunzel'in hikayesini Tangled'de farklı açılardan dinlemeyi ihmal etmeyin.

8) Finding Nemo (IMDb Puanı 8,1)

2000'li yılları kasıp kavurmuş bir yapım olan, en eğlenceli ve en iyi Disney yapımı filmlerinden Kayıp Balık Nemo'da, Nemo adında ufak bir palyaço balığının dış dünyaya kendisini fazla kaptırması üzerine kaybolması ve bunun üzerine yaşadığı maceralar konu edinmektedir. Eve dönmenin peşinde olan ve bu uğurda da birden fazla sorunun üstesinden gelmeye çalışan Nemo, seyirciyi birden fazla maceranın içine sürüklüyor.

9) Up (IMDb Puanı 8,2)

Hepimizin bir kez olsun kesitlerini gördüğümüz ve bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran Up filminin yönetmenlik koltuğunda Peter Docter yer almaktadır. Yine bir Disney yapımı olan Up filminin konusu, çok sevdiği karısı ile dünyayı dolaşmak isteyen Carl'ı konu edinir. Carl'ın karısı ölür ve Carl'a emanet olarak kalan eve Carl'ın yüzlerce balon bağlamasıyla dünya turuna çıkmasıyla yaşadığı maceralar seyirciyi ekrana kilitler. Bu macera esnasında Carl'a davetsiz misafir olarak küçük bir çocuk da eşlik edecektir.

10) Coco (IMDb Puanı 8,4)

Lee Unkrich'in yönetmenliğini yaptığı ve Disney Pixar tarafından hazırlanan Coco filmi ise 12 yaşında Miguel adında bir çocuğun müziğe oldukça ilgi duyması üzerine ölüler diyarına atılması ve ölüler diyarında yaşadığı maceraları anlatılmaktadır. Miguel, en sevdiği müzisyen olan Meksikalı Ernesto de la Cruz ile tanışmak ister fakat bu hayalini gerçekleştirmek için oldukça geç kalmıştır çünkü Ernesto de la Cruz çoktan ölüler diyarında yaşamaya başlamış bir ölüdür. Miguel ise bir gün Ernesto de la Cruz'un ünlü gitarını bulur ve gitarı çalması ile kendisini ölüler diyarında buluverir. Miguel'in Ernesto de la Cruz ile tanışma sürecinde yaşadığı maceralar ile oldukça dikkat çeken Coco filmi kesinlikle kaçırılmamalıdır.

11) Wall-E (IMDb Puanı 8,4)

Gelecek bir zamanda geçen Wall-E filmi. Wall-E isimli bir robotun insanları çöplük içinde bırakması sonrasında Dünya'yı tekrardan yaşanabilir bir hale getirebilmesi için harcadığı çabaları konu edinmektedir. Sessiz ve yalnız bir biçimde yaşayan Wall-E'nin oldukça üzüldüğü bir hayatı vardır. Bir gün Dünya'ya yeni bir robot olan Eve gönderilir ve Wall-E'nin hayatı, Eve ile tamamen değişir. Verdiği sosyal mesajlar ile de oldukça dikkat çeken Wall-E, Oscar ödülüne layık görülmüş bir filmdir.

12) Inside Out (IMDb Puanı 8,2)

Ters Yüz her ne kadar 0-6 yaş aralığına hitap eden bir animasyon filmi olarak geçse bile, Disney'in en önemli ve en çok beğenilen yapımlarından birisidir. Ters Yüz'de Riley küçük bir çocuktur ve babasının işi dolayısı ile de hayatı değişir. Değişen hayatının ardından da neşe, korku, nefret, üzüntü ve öfke, Riley'e yardımcı olacak ve ona birçok konuda yol gösterecektir. Ters Yüz adlı bu yapım, çocukların duyguları ve iç dünyalarına yolculuk yapmaları konusunda büyük bir ilham kaynağı olacaktır.

13) Zootropolis; Hayvanlar Şehri (IMDb Puanı 8,0)

Ünlü bir film yönetmeni olan Byron Howard tarafından yönetilen Zootropolis, bütün hayvanların tamamen insan gibi yaşadığı bir şehirde geçmektedir. Bir gün şehirde yaşanan bir olay sonucu, suçun tilki Nick üzerine atılması ile film başlar. Üzerindeki iftiradan kurtulmaya çalışan Nick ise izleyicileri Disney Pixar'ın eğlence ve renk dolu maceralarına sürükleyecektir.

14) The Incredibles (IMDb Puanı 8,0)

Bob Parr, hayatı boyunca insanlara iyilik yapmaya özen göstermiş ve hayatını da insanlara iyilik yapmaya adamış bir kahramandır. Bir süre sonra Bob Parr emekli olmak isteyip huzurlu ve sakin bir hayat yaşamayı düşünür. Bu durumdan da memnun kalmayan ve sıkılan Bob, eskisi gibi heyecan ve macera ister ve bunun üzerine ailesi birlikte çeşitli görevler ve olayların içine girer. The Incredibles, Disney Pixar stüdyolarından çıkmış ve en iyi Disney Pixar filmlerinden biri olarak geçmektedir.

15) Monster Inc. (IMDb Puanı 8,0)

Bir zamanların en ünlü serilerinden biri olan Sevimli Canavarlar serisinin bir filmi olan bu animasyon filminin yönetmen koltuğunda, ünlü yönetmen Pete Docter yer almaktadır. Sevimli canavarlar ve insanlar arasında geçen bu yapımda, sevimli canavarların dünyasına küçük bir çocuğun gelmesi ve bunun üzerine sevimli canavarlarla olan ilişkisi, onlarla atıldığı maceralar konu edinir. 2000'li yıllara damgasını vurmuş olan Sevimli Canavarlar adlı serinin bu filmini mutlaka izlemelisiniz.

16) Ratatoullie (IMDb Puanı 8,0)

Bard Bird'in yönetmen koltuğunda oturduğu ve Disney Pixar filmlerinin arasından en sevilen film olmayı başaran Ratatoullie, yemek yemeyi oldukça seven ve şişman bir fare olan Remy'nin hayalinde aşçı olmak vardır. Hayalini gerçekleştirmek amacı ile Paris'e giden Remy, bir kaza dolayısı ile kendisini oldukça ünlü bir restoranın kanalizasyonunda bulur! Bu sırada da restoranda yeni işe girmiş olan bir çöpçü ile anlaşma yapan Remy, hayallerini süslediği aşçılığı, çöpçünün de yardımı ile ünlü restoranın mutfağında gerçekleştirecektir. Oldukça eğlenceli ve macera dolu olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret