Tarih: 22.12.2023 13:43

En düşük emekli maaşı 17 bin lira mı olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca vatandaş, ocak ayında yapılacak maaş zamlarını bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısından da bir rakam çıkmamıştı. Uzmanlar, asgari ücretin 17 bin lira seviyesine yükseleceğini söylerken; bazı uzmanlar da 15 bin lira seviyesinde kalacağını iddia ediyor. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise en düşük emekli maaşı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Emeklilerin seyyanen artış beklentisi olduğunu vurgulayan Erdursun, bu konuda çalışmaların yapıldığını bildiğini söyledi.

11 BİN 250 RAKAMI VERDİ AMA...

Özgür Erdursun, en düşük emekli aylığının 11 bin 250 TL seviyesine çıkabileceğini söylerken; beklendiği gibi seyyanen artış olduğunda ise bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını ifade etti.

Canlı yayında konuşan Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

“En düşük emekli aylığı 2019’da bin lira olarak başlamıştı. %50 ya da %50'nin bir miktar üstünde bir artışla da 11 bin 11 bin 250 lira olur ama emekliler bunu çok istemiyor. En azından seyyanen bir artış beklentisi var. Şöyle bir şey de olabilir emekli aylıklarına %38, SSK, Bağkur’da %38 çıkan enflasyon farkı öncesinde bir seyyanen artış yapılabilir. Üstüne de %38’lik enflasyon farkı da verilebilir. Bu yönde bir çalışma olduğunu biz duyuyoruz. Büyük ihtimalle Ocak ayının 10’u gibi açıklanacak. En düşük emekli maaşı 17-17 binin üzerine çıkabilir...”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —