eni dönem resmen başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı için tarih verdi! Meclis'te yemin töreni, Anıtkabir'de 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu, Beştepe'de 'birlik' mesajı...

Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurulu ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te Bahçeli'den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan'ın yeni dönemi resmen baş

SİYASET 3.06.2023 18:23:58 0
eni dönem resmen başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı için tarih verdi! Meclis

Seçimde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028'e kadar sürdüreceği görevi resmen başladı. Erdoğan, bugün ilk olarak TBMM'de yemin törenine iştirak etti. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı.

m2

Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı ve Meclis'te yemin etti.

m1

Erdoğan, yemin töreninin ardından TBMM'den ayrıldı. Saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

AA-20230603-31321865-31321864-TBMM_GENEL_KURULU_CUMHURBASKANI_ERDOGANIN_YEMIN_TORENI_ICIN_TOPLANDI

SON DAKİKA: BEŞTEPE'DE TÖREN! ERDOĞAN, İLK KABİNE TOPLANTISI İÇİN TARİH VERDİ

Erdoğan, Beştepe'deki törende önemli açıklamalarda bulundu. Bu akşam açıklayacağı yeni kabinenin ilk toplantısı için de salı gününü işaret etti.

t1

salonnn

Erdoğan'ın törendeki konuşmasından satır başları şu şekilde:

'Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu tarihi törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Törenimizi teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Rabbime bizlere bir 5 sene daha Türkiye'ye hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. bizleri bir kez daha bu makama layık gören kardeşlerimin hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. 6 Şubatta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihlerinden dolayı sayısız harekete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece kendi insanımızın desteğini değil, dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış mazlum gönüllerin de duasını aldık. Seçimleri müteakip arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. Sokaklara taşan o muhteşem sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Şahsımız nezdinde Türkiye'ye yönelik bu büyük sevdanın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahçup etmesin.

AA-20230603-31324827-31324826-CUMHURBASKANI_ERDOGANIN_GOREVE_BASLAMA_TORENI

Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini daha alnının akıyla geride bıraktı. Cumhurbaşkanı seçimi rakibimize fark atmamıza rağmen, yüzde 50+1 şartı sebebiyle 2. tura kalmıştı. 28 Mayıs'ta milletimiz, yarım bıraktığı işi tamamlamak için yeniden sandığa gitti. 2. turda da yüzde 85'i bulan rekor bir katılım seviyesine ulaştık. Milletimizin akın akın sandıklara koştuğu 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52.18 oy alarak cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk.

Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Aşk ile çalışan yorulmaz diyerek Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi kökene, meşrebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde bu hassasiyetimizi hep muhafaza ettik, kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Bölgecilik, particilik, ayrımcılık hiçbir zaman yapmadık.

Türkiye artık yeni bir yola girmiştik. Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağız. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Gecikmeden salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. seçim gündemine takılıp kalmak Türkiye'ye patinaj yaptırmak demektir. Önümüze bakmalı, yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Biz seçimden sonrasında iç muhasebesini yapan, kendini güncellemeyi başaran bir geleneğe sahibiz. Eksiklerimizi gidererek bugünlere geldik. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık. Rövanş peşinde koşmadık. Bize oy vermeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. 17 seçiminin hiçbirinde muhalefetten böyle bir tavır görmedik. Eski alışkanlıklarını terk etmeye maalesef yanaşmadılar. Samimi bi özeleştiri yapmaktan ziyade hatayı ve başarısızlıklarının sebebini hep vatandaşta aradılar. Her seçim sonrası musafahalaşmak için uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz. Muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini bekliyoruz. Muhalefet ezici çoğunlukla kazandığımız her seçimden sonra uzattığımız eli geri çevirdi. Şimdi gazetecisinden siyasetçisine tüm muhalif cenahın artık milli irade ile barışmasını bekliyoruz. Gelin Türkiye Yüzyılını beraber inşa edelim.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. 81 vilayetimizde kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir tarafa koyalım. Gelin hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim. Gün, bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Cumhuriyetimizin 100. yılını şanına, ruhuna ve manasına uygun bir şekilde 85 milyon olarak hep birlikte idrak edelim. İnşallah el birliği, gönül birliği içerisinde bunu başaracağımızdan asla şüphe duymuyorum.

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız. Bunu insani diplomasinin etki alanını genişleterek yapacağız.

Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Gayret bizden tevfik Allah'tandır inancıyla bugünden itibaren Türkiye Yüzyılının inşası için bismillah diyoruz. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayarak yola devam ediyoruz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum.'

CUMHURBAŞKANI YEMİNİ

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.'

Dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu yabancı konuklar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere Ankara'ya geldi.

AA-20230603-31322946-31322944-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN_ANITKABIRDE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ANITKABİR'DE

Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti.

ata (1)

Anıtkabir özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Aziz Atatürk Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM’nde görev yapacak 28. dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin şahsımıza yüzde 52,18 oy oranı ile yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye’nin Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat felaketinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğini korumaya ülkemizi büyütmeye devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.'

imza

ERDOĞAN'IN MECLİS'E GEÇTİĞİ ANLAR

çıkış

AA-20230603-31321666-31321651-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Genel Kurul’da düzenlenecek yemin töreni için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden TBMM’ye intikal ettiği anlar

AA-20230603-31321811-31321805-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_TBMMDE

tören

Erdoğan, Meclis'te çiçeklerle ve törenle karşılandı

ERDOĞAN, ANITKABİR'İN ARDINDAN KÜLLİYE’YE GEÇTİ

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yemininin ardından Anıtkabir’e gittikten sonra atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Göreve başlama töreni, Külliye’de gerçekleştirildi.

atttt

101 PARE TOP ATIŞI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi A Kapısı'na varışta Erdoğan'ın konvoyuna Atlı Tören Birliği katıldı.

Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

e2

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE AKŞAM YEMEĞİ

Törene katılan 21 devlet başkanı şöyle sıralanıyor:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, Gine Devlet Başkanı Mamady Doumbouya.

Göreve başlama törenine Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin başbakanları iştirak etti.

Törene Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın da olduğu 8 uluslararası kuruluşun temsilcileri de katıldı.

Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Viktoroviç Volodin, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Ding Zhongli'nin katılacağı törende, 12 ülke, Meclis Başkanı düzeyinde temsil edilecek.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Konsey Üyeleri Jelko Komşiç ile Denis Beçiroviç'in yanı sıra Bosna Hersek Sırp Entitesi Başkanı Milorad Dodik'in de katıldığı törende, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Bosna Hersek Başkanlık Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, eski İsveç Başbakanı Carl Bildt de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

YENİ KABİNEYİ BU AKŞAM ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE AÇIKLAYACAK

Kabinenin eski üyeleri ile önceki gün yaptığı toplantıda vedalaşan Erdoğan, yemin töreninin akşamında ise Türkiye’nin merakla beklediği yeni kabinenin üyelerini Çankaya Köşkü’nde açıklayacak. Erdoğan, yemek sonrasında kameraların karşısına geçip açıklama yapacak.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak