meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Erdoğan müjdeyi vermişti: Vatandaşlık maaşını kimler alabilecek? Şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldığı canlı yayın programında evlilik kredisi, ev kadınlarına emeklilik ve tüm devlet desteklerine dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

EKONOMİ 23.05.2023 15:15:28 0
Erdoğan müjdeyi vermişti: Vatandaşlık maaşını kimler alabilecek? Şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldığı canlı yayın programında vatandaşların merak ettiği tüm sorularu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Yanık, '28 Mayıs'tan sonra yine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.

SOSYAL DEVLET VURGUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, '20 yıldır AK Parti iktidarları sosyal devlet refleksiyle hareket ettiler hatta daha net bir şey söyleyeyim bütün samimiyetimle söylüyorum sosyal devleti inşa etti AK Parti. Türkiye'de sosyal devlet dediğiniz yapı sadece anayasal bir kavram olarak dururken biz sosyal devletin ne demek olduğunu nasıl işlediğini ve bir sosyal devlet ne yapar vatandaşına bütün farklı segmentler dezavantajlı gruplar, olmayan herhangi sosyal gruplara bir sosyal devletin yapması gerekenlerin ne olduğunu bu süreç içerisinde ortaya koydu' dedi.

'4'LE BAŞLADIK 53'E YÜKSELTTİK'

Sözlerine devam eden Yanık, 'Sosyal yardımlar bahsi sosyal devlet refleksinin içerisindeki en önemli başlıklardan birisi. Biz ne yaptık sosyal yardımlarda? 4'le başladık 53'e yükselttik dediğimizde muhalefet bunu çok eleştiriyor. Milleti fakirliğe mahkum ettiniz yardımlara mahkum ettiniz onun üzerinden oy alıyorsunuz bir de bununla övünüyorsunuz vs. Halbuki hiç birisi doğru değil' dedi.

'YARDIMLAR DEVAM EDECEK'

Yanık, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesiyle sosyal devlet olma halini her başlıkta engellilerde, yaşlılarda, kadınlarda, çocuklarda, çalışanlarda, gençlerde her grupta tek tek sosyal devletin sorumluluğunu yerine getirdik getirmeye devam edeceğiz. Şimdi artık bunu daha çeşitli hale getirerek daha kapsayıcı daha bütüncül koruyucu önleyici etkisini ortaya çıkararak sosyal yardımlar devam edecek' dedi.

EVLİLİK KREDİSİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Sadece evlilik kredisi değil daha sonra evlilik içerisinde çocukların diyelim ihtiyaçları eğitim vs. Aile ve Gençlik Bankası aslında bakarsanız gençlerin ev kurarken aile kurarken hayata yeni başlarken hayatlarının en güzel zamanlarının en güzel zamanları olarak kalmasını istiyoruz. Bir takım ekonomik sıkıntılarla o en güzel zamanı zorlaştırmasınlar' dedi.

EV KADINLARINA EMEKLİLİK

Yanık, 'Ev kadınlarının emekliliği konusu da aslında bizim aileye ve aile kurumunun sosyal tarafına da kamusal tarafına da ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum. Şöyle bir düzenleme olacak kabaca şu anda çerçevesi. Kendi evinde kendi ailesi kendi çocuğu eşi vs. için ama nihayetinde ev kadınlarının kendi ailesi için ürettiği ekonomik değerin de bir kamusal tarafı var. Dolayısıyla dedik ki ikincisi daha önemlisi bizim hiçbir vatandaşımız sosyal güvenlik sisteminin dışında tutmamak gibi bir gayemiz var. Her vatandaş sosyal güvenceye sahip olsun ihtiyacı olduğunda yararlanabilsin.' dedi.

'3'DE 1'Nİ DEVLET KARŞILAYACAK'

Sözlerine devam eden Yanık, 'Ev kadınlarını da sosyal güvence çemberinin içerisine alma çalışmalarından birisi ev kadınlarının emekliliği. Biz de devlet olarak senin emekliliğini kolaylaştıralım diyoruz. Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ki zaten çok düşük primleri, kadınlarımızın sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla hem teşvik edeceğiz hem de kolaylaştırmış olacağız' dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Vatandaşlık maaşı Şartlar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin