Tarih: 30.07.2024 11:17

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim, Doğa, Müze ve Eğitim Parkı Projesi Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı en önemli vizyon projelerinden biri olan Bilim, Doğa, Müze ve Eğitim Parkı Projesi’nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Proje alanında incelemelerde bulunmak üzere DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ile birlikte şantiyeyi ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, projenin şehre büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Genel Sekreter Aynalı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu güzel vizyon projemizle Erzurum’umuzun cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz. Şehirdeki sosyal ve kültürel yaşamı zenginleştirecek bu park, Erzurum'un hem yerel halkı hem de ziyaretçiler için önemli bir merkez olacak” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 700 bin metrekarelik geniş bir alana sahip olan Bilim, Doğa, Müze ve Eğitim Parkı Projesi, 100 bin metrekarelik gölet alanı ve 300 bin metrekarelik yeşil alan ile dikkat çekiyor. Proje içerisinde, engelli yaşam merkezi, geleneksel Türk oyunları alanları, buz pateni pisti, iskele, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, meydan, macera parkı, voleybol, basketbol ve tenis sahaları, kafeler ve restoranlar gibi çeşitli sosyal ve spor alanları yer alacak.

Projenin, iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli yatırımı, şehrin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirecek ve vatandaşlara çeşitli imkanlar sunacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —