Tarih: 08.10.2023 14:34

Erzurum, Coğrafi İşaretlerle AB Pazarına Açılmaya Hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'un değerlerinin AB pazarına açılmasının yatırım cazibesi ve ihracata olumlu katkı sağlayacağı vurgulandı.

DOSİAD'ın açıklamasında, Erzurum'un 1995-2022 yılları arasında tescilli 49 patent, tescilli 49 faydalı model, tescil edilmiş 2 bin 330 marka ve tescil edilmiş 22 coğrafi ürün bulunduğu hatırlatıldı. Bu tescilli ürünlerin AB pazarına açılmasının önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca, AB nezdinde Antakya, Aydın, Çanakkale, Kahramanmaraş, Balıkesir, Gaziantep, Giresun, Muğla, Kastamonu illerine ait coğrafi ürünlerin tescil edildiği ve sadece Malatya'nın AB'ye açıldığı belirtildi. DOSİAD, Erzurum'un da AB pazarına açılma vaktinin geldiğini bildirdi.

Şu anda AB kaydında coğrafi işareti bulunan 14 ürünün ise Antakya Künefesi, Aydın İnciri, Aydın Kestanesi, Bayramiç Beyazı, Çağlayancerit Cevizi, Edremit Zeytinyağı, Gaziantep Baklavası, Gemlik Zeytini, Giresun Tombul Fındığı, Malatya Kayısısı, Milas Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Suruç Narı ve Taşköprü Sarımsağı olduğu belirtildi.

Erzurum'un AB pazarına açılmasıyla bölgenin ekonomik potansiyelinin daha da artması ve coğrafi ürünlerinin uluslararası alanda tanıtılması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —