Tarih: 11.06.2024 10:04

Erzurum Gastronomi Kenti Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum, gastronomi alanında marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Erzurum Ticaret Borsası, şehrin bu hedefe ulaşması için önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede, Coğrafi İşaret Belgesi Sözleşmesi imzalayan işletmelerden Ak-Un Unlu Mamuller ve Emirşeyh Restoran ziyaret edildi.

Ak-Un Unlu Mamuller işletmecisi Mehmet Kul ve Emirşeyh Restoran işletmecisi Emir Bayram, Coğrafi İşaretli Ürünlerin Tescillenmesi, Markalaşması ve Pazarlanması kapsamında mevzuata uygun hareket etmeleri ve ürünlerinde mahreç logosu kullanmaları nedeniyle Erzurum Ticaret Borsası tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldı. Ziyarette, Erzurum’un kadim değerlerinin korunması ve tanıtılması adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yaptığı açıklamada, "El birliğiyle kadim şehrimiz Erzurum için çalışmaya, üretmeye ve değer katmaya devam edeceğiz," diyerek Erzurum'un gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesi için tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Erzurum Ticaret Borsası olarak, yerel ürünlerin coğrafi işaret tescili ile korunması ve bu ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için yürütülen çalışmaların önemine dikkat çeken Oral, bu çalışmaların şehir ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayacağını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —