Tarih: 10.10.2024 16:37

Erzurum İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında düzenlenen İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı'nda, ildeki güvenlik durumu ve emniyet verileri ele alındı. Toplantıya katılan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Çiftçi, Erzurum'un 9 aylık emniyet ve asayiş verilerini paylaştı.

Vali Çiftçi, toplantının açılışında, “Malumlarınız geçtiğimiz aylarda tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla tabyalarla ilgili bir valilik genel emri çıkarmıştım. Kamuya açık piknik ve mesire alanlarında, okul ve ibadethane çevrelerinde, parklarda, köprü altlarında ve diğer alanlarda alkol tüketimi ile ilgili sınırlamalar getirilmiştir” dedi. Ayrıca, bu hafta içinde düğün konvoylarına ve düğünlerde gelişigüzel silah atılmasına yönelik yeni bir genel emir yayınlanacağını da duyurdu.

Asayiş suçları hakkında bilgi veren Çiftçi, kişilere karşı işlenen suçların azaldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl 10 önemli suç arasında yer alan cinsel saldırı vakalarının %43, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarının %40, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarının ise %32 oranında düştüğünü ifade etti. Ayrıca, aydınlatılma oranının da %99,79’a yükseldiğini belirtti.

Mal varlığına karşı işlenen suçlar hakkında da bilgi veren Vali Çiftçi, dolandırıcılık dışında diğer 8 suç başlığında düşüş olduğunu vurguladı. Özellikle kapkaç ve oto hırsızlığı suçlarının sıfıra düştüğünü, motosiklet hırsızlığının %86, evden hırsızlığın ise %75 oranında azaldığını açıkladı.

Vatandaşlara dolandırıcılık konusunda da uyarılarda bulunan Çiftçi, “Lütfen kendini asker, polis, savcı olarak tanıtan kişilere itibar etmeyin. Bu tür kişileri hemen 112’ye ihbar edin” dedi. Ayrıca, yabancı ülkelerden gelen ve kolay para kazanmayı vaat eden mesajlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Çiftçi, ildeki asayişin sağlanması için çalışan emniyet, jandarma ve güvenlik personeline teşekkür ederek, “Kanunlara riayet eden, başkalarının hukukunu gözeten insanların hakkını korumak için çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —