Tarih: 14.09.2023 13:44

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Ahilik Haftası'nı Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Oral, Ahilik kültürünün önemini vurgulayarak, esnaf ve sanatkarlara helal ve bereketli kazançlar diledi.

14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, geleneksel Türk esnaf ve zanaatkar kültürünün bir yansıması olan Ahilik kültürünü onurlandırmak amacıyla düzenleniyor. Bu özel hafta kapsamında Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Ahilik kültürünün toplumsal yaşam için taşıdığı öneme dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Oral'ın mesajında, "Asırlar boyunca coşkuyla kutlanan Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak ta benimsenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda Ahilik kültürünün Anadolu Türkleri tarafından 13. yüzyılda "Ahilerin Vizyonu" olarak uygulandığına dikkat çekilen mesajda, bu kültürün toplumun refahı ve sosyal sorumluluk konularında önemli bir ilke olarak kabul edildiği vurgulandı. "Ahilik haftasını" kutlayan Hakan Oral, esnaf ve sanatkarlara helal ve bereketli kazançlar diledi.

Ahilik Haftası, Türk esnaf ve sanatkarlarının dayanışma, dürüstlük, ahlaki değerlere bağlılık ve toplumsal sorumluluk gibi ilkeleri pekiştirdiği önemli bir etkinlik olarak her yıl coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bu yılki kutlamalar da Ahilik kültürünün köklü tarihine ve değerlerine bir kez daha saygı göstermek amacıyla gerçekleştiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —