Tarih: 17.08.2023 15:13

Erzurum, Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin Durağı Oluyor

Facebook Twitter Linked-in

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen festivaller, Trabzon ve Erzurum illerinde 19-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayarak Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayan festival, 12 Kasım'a kadar devam edecek. Festivallerin önemli durağı ise Erzurum olacak.

Sümela ve Palandöken Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, 19-27 Ağustos tarihlerinde Erzurum'da eş zamanlı olarak düzenlenecek etkinlikler, her yaştan insanın ilgisini çekecek nitelikte olacak. Sergiler, tiyatrolar, konserler, çocuk etkinlikleri, film gösterimleri, söyleşiler gibi yüzlerce etkinlikle dolu bir program halkla buluşacak.

Festivalin açılışı, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce katılımcının yer alacağı Fotomaraton etkinliği ile yapılacak. Erzurum'un en güzel manzaralarında çekilecek fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilerek seçilen eserlere ödüller verilecek.

Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde ünlü sanatçılar da sahne alacak. Ferhat Göçer, Merve Özbey, Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan, Ali Kınık, Uğur Işılak, Alişan, Sinan Akçıl ve Fatma Turgut'un konserleri, festivalin renkli atmosferine renk katacak.

Ayrıca, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve tasavvuf konserleri, Halk Dansları Topluluğu gösterileri ve Muhammet Mağ'ın 'Hiç' sergisi de festival kapsamında yer alacak. Sergi, Erzurum Çifte Minareli Medrese'de ziyaretçilerle buluşacak.

Gökyüzü Gözlem Şenliği ise 19-20 Ağustos tarihlerinde Erzurum'da gerçekleşecek. Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik, gökyüzünün büyülü atmosferini keşfetmek isteyenleri ağırlayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —