Tarih: 08.08.2024 10:55

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Gümrük Müdürlüğü'ne Ziyarette Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Gümrük Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kurumun faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette Vali Çiftçi’yi, Erzurum Gümrük Müdür Vekili Esra Uslu Öztürk, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kâmil Polat, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Murat Karapınar, Gümrük Müdür Yardımcısı Ayşegül Turan, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Erzurum Bölge Müdürü Sami Karslı ve gümrük personeli karşıladı.

Ziyarette, Erzurum Gümrük Müdürlüğü'nün A sınıfı Gümrük idaresi olarak sürdürdüğü faaliyetler hakkında bir brifing sunuldu. Brifingde, kurumun aşağıdaki alanlardaki hizmetleri detaylandırıldı:

Erzurum Gümrük Müdürlüğü, 21 çalışanıyla yetkilendirildiği her türlü gümrük iş ve işlemlerini eksiksiz bir şekilde yürütmekte ve ilimizin ile ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Gümrüklerin uluslararası ticaretin büyümesi, mali kontrollerin sağlanması, risk esaslı kontrol sistemi aracılığıyla ithalat ve ihracat işlemlerindeki olası risklerin belirlenip kontrol altına alınması gibi kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu işlemlerden tahsil edilen vergi ve resmi harçlar ile ihracat karşılığı döviz girdisi sağlanarak ülke ekonomisine katma değer sağlandığı belirtildi.

Vali Çiftçi’ye, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk de eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —