Tarih: 14.07.2024 11:23

Erzurum ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı: Tedbirler Alınmalı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valiliği Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 14 Temmuz 2024 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Erzurum'un kuzey ve doğusunda (sarı kod) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. İlçeler arasında etkili olması beklenen yağışların Erzurum Merkez, Aşkale, Pazaryolu, İspir, Tortum, Uzundere, Narman, Olur, Oltu, Pasinler, Horasan ve Köprüköy'ü kapsayacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladılar. Özellikle sürücülerin ve vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.

Oltu Belediyesi yetkilileri de, ilçede alınacak önlemler ve olası risklere karşı hazırlıklarının tamamlanmakta olduğunu belirttiler. Vatandaşların belediyenin uyarı ve duyurularını takip etmeleri, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —