Tarih: 21.06.2023 12:44

'Erzurum'da 'Engelsiz Karma Şık' El Sanatları Sergisi Görme Engelli Sanatçının Eserleriyle Açıldı'

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'da, görme engelli kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı ve 'Engelsiz Karma Şık' adı verilen bir el sanatları sergisi Yakutiye Medresesi'nde açıldı. Palandöken Gençlik Merkezi'ne bağlı El Sanatları Kulübü'nün düzenlediği 'Engelsiz Karma Şık El Sanatları Sergisi', görme engelli kursiyer Seda Gül ve Kurs Eğitmeni Elif Küçükkaya tarafından Yakutiye Medresesi'nde sergilendi.

Serginin açılışına Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yılmaz, Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tanas, GSİM Şube Müdürü Şinasi Polat ve Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok da katıldı.

Sergide, Palandöken Gençlik Merkezi Sanat Atölyesi'ne katılan gençler, 'Engelsiz Karma ve Şık' adlı sergiyle yeteneklerini sergiledi. Rölyef, filografi, yağlı boya ve takı tasarımı gibi el emeği eserlerin yer aldığı sergi, görsel bir şölen niteliğindeydi. Sergide, Kurs Eğitmeni Elif Küçükkaya'nın eserlerinin yanı sıra genç kursiyerlerin çalışmaları da sergilendi. Özellikle görme engelli kursiyer Seda Gül'ün etkileyici çalışmaları, sergiye önemli bir anlam kattı.

El Sanatları Sergisi, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı ve sergilenen eserler övgüyle değerlendirildi. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkes tebrik edildi ve destekleri için teşekkür edildi.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —