Tarih: 16.07.2024 10:38

Erzurum'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri: Gençler Darbe Girişimini Uzay Çadırı'nda İzledi

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere yoğun katılım sağlandı. Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay İlhan Günay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım ve birçok daire müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Uzay Çadırı'nı ziyaret etti.

Uzay Çadırı'nda gençlere yönelik düzenlenen etkinlikte, darbe girişiminin anlatıldığı 3 dakikalık iki video ile o gece yaşanan olaylar gösterildi. Etkinlikte ayrıca, hain darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu hurdaya dönen araç da sergilendi.

Erzurum Valiliği yetkilileri, etkinliğin amacının gençler arasında milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, yaptığı açıklamada, gençlerin tarihlerine sahip çıkmalarının önemine vurgu yaparak, milli iradeye karşı yapılan her türlü müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uzay Çadırı etkinliği, gençler arasında büyük ilgi gördü ve katılımcılar tarafından olumlu şekilde değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —