Tarih: 22.07.2024 10:14

Eskala Yayla Şenliği’nde Vali Yıldırım’dan Yaylacılık Kültürüne Vurgu

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un yayla kültürünü yaşatmak amacıyla bu yıl 3.'sü düzenlenen Eskala Yayla Şenliği, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, vatandaşlarla bir araya gelerek yaylacılık kültürünün önemine vurgu yaptı.

Şenliğe katılan Vali Yıldırım, yaylacılığın Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Yaylacılık kültürü bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Yılda bir defa da olsa insanların bir araya gelerek bu kültürü yaşatması çok kıymetli bir şey. Atalarımız buralarda otağ kurdu. Buraları bize yurt olarak bıraktılar. Yaylacılık bu topraklara sahip çıkmanın adıdır. Onun için bizler her zaman burada olacağız. Birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği Yaylacılık Kültürünü yaşatan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum,” dedi.

Şenliğe Vali Yıldırım’ın yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, önceki dönem Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı ve Maçka Belediye Başkanları, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, yaylacılık kültürünü yaşatmayı amaçlayan çeşitli gösteriler ve etkinlikler düzenlenirken, katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Şenlik, bölgenin kültürel mirasını yaşatmak ve toplumsal dayanışmayı pekiştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —