Tarih: 10.02.2023 14:53

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Etimek Tatlısı Tarifi... Etimek Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Birçok insan tarafından çok sevilir etimek tatlısı. Çıtır etimeklerin şerbetle yumuşaması üstüne dökülen muhallebi ile enfes bir tat çıkar ortaya. Yapımı oldukça pratiktir etimek tatlısının. Özellikle hem hafif olması ve hem de pratik yapımıyla oldukça çok rağbet gören tariflerin başında gelir.

Etimek Nedir?

Etimek, kızartılmış ve suyu alınmış ekmek olarak bilinen bir hamur işidir. Etimeklerde 3 çeşit vardır. Bunlar; tuzsuz, normal ve kepeklidir. Tatlı için ise tuzsuz normal etimekler kullanılır. Kahvaltılar içinde tercih edilir etimek. Kahvaltılarda özellikle krem peynir, çikolata, reçel gibi gıdalarla tüketilir.

Kepekli etimek ise özellikle diyetteki insanların tercih ettiği bir türdür. Sağlıklı beslenmek isteyenlerde bu kepekli ekmek türünü yiyebilirler. Son derece doyurucu bir özelliği vardır. 1 dilim kepekli etimekte sadece 28 kalori vardır. Ancak etimeğin fazla tüketilmesi kabızlığa neden olabilir.

Etimek Tatlısının Tarifi

Son derece hafif ve lezzetli olan etimek tatlısının tarifi çok kolaydır. Her kadının tarif defterinde muhakkak muhallebili etimek tatlısının tarifi vardır. Muhteşem bir görünüme harika bir lezzete sahip olan etimek tatlısının iki farklı şekilde yapımı mevcuttur. Gelelim tariflere.

Muhallebili Etimek İçin Gerekli Malzemeler

Şerbeti için;

Muhallebi için;

Üzeri İçin;

Muhallebili Etimek Tatlısının Yapılışı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —