meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Evde Dişler Nasıl Beyazlar? Dişleri Doğal Yollarla Beyazlatma Yöntemleri!

Dişlerimizin beyaz olmasını isteriz. Beyaz dişler güzelliğimizi arttırır. Bu içeriğimizde dişlerinizi beyazlatmanın bitkisel yollarını yakından inceledik.

AKTUEL 27.02.2023 12:47:56 0
Evde Dişler Nasıl Beyazlar? Dişleri Doğal Yollarla Beyazlatma Yöntemleri!

Evde diş beyazlatma yöntemi sayesinde sağlıklı ve bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Diş bakımınızdan ödün verilmezse dişleriniz her zaman güçlü ve beyaz kalacaktır. Diş beyazlatmak için bitkisel yöntemler arasında fesleğen, adaçayı yaprağı, zerdeçal, portakal kabuğu, limon, muz kabuğu, karbonat ve elma sirkesi, çilek ezmesi, ve hindistancevizi yağı bulunur. Bu yöntemlerle dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

En İyi Diş Beyazlatan Bitkisel Yöntemler Listesi

Sıra Yöntem Etkisi
1 Fesleğen Lekeleri Beyazlatır
2 Ada Çayı Yaprağı Lekeleri Önler
3 Zerdeçal Dişleri Beyazlatır
4 Portakal Kabuğu Sararmış Dişleri Beyazlatır
5 Karbonat ve Limon Dişleri Beyazlatır
6 Karbonat ve Hindistan Cevizi Yağı Lekeleri Beyazlatır
7 Karbonat ve Elma Sirkesi Sararmış Dişleri Beyazlatır
8 Muz Kabuğu Diş Artıklarını Temizler
9 Çilek Ezmesi Lekeleri Beyazlatır
10 Tuz ve Sirke Dişleri Beyazlatır

 

FESLEĞEN

Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan fesleğen, oldukça faydalı bir bitkidir. Sağlığın birçok alanında fayda sağlamakla birlikte ağız ve diş sağlığına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Diş eti kanamasına karşı oldukça etkili olan fesleğen, diş beyazlatma konusunda da oldukça etkilidir.

Kurutulmuş fesleğen yapraklarını ezerek toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozla dişlerinizi fırçalayabileceğiniz gibi ovalayarak da kullanabilirsiniz. Fesleğeni günlük olarak kullandığınız diş macununa ekleyerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ancak bu işlemi ayda en fazla iki kere uygulamanızı öneririz.

Bir başka kullanım şekli ise fesleğen yapraklarından elde ettiğiniz macundur. 7-8 adet taze fesleğen yaprağını macun kıvamına gelene kadar ezin. Macun kıvamını elde ettikten sonra 2 çay kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu tozu ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu dişlerinize sürün ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Bekleme sürecinin ardından ağzınızı suyla çalkalayınız. Bu portakal kabuğu tozuna alternatif olarak hardal yağı da kullanabilirsiniz.

ADAÇAYI

En kolay ve en etkili bitkisel diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan ada çayı yaprağı, dişlerinizin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağlar. Hazırladığınız ada çayı ile gargara yapabileceğiniz gibi elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını dişlerinize sürebilirsiniz. Ayrıca elinizle ezdiğiniz ada çayı yapraklarını diş macununuza ekleyerek dişlerinizi bu şekilde de fırçalayabilirsiniz. Oldukça zahmetsiz bitkisel yöntemlerden biri olan ada çayı ile kısa sürede dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

ZERDEÇAL

Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Şifa kaynağı olarak nitelendirilen zerdeçal, diş beyazlatma konusunda oldukça etkilidir. Mikroplara ve iltihaba karşı oldukça etkili olan zerdeçal, ağız ve diş sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Zerdeçal ile dişlerinizin beyazlamasını sağlayabileceğiniz gibi diş etlerinizin güçlenmesine de yardımcı olabilirsiniz.

Yarım yemek kaşığı zerdeçal tozuna az miktarda su ekleyerek macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu diş fırçanıza sürerek dişlerinizi fırçalayınız. Macunun etkisini daha fazla arttırmak için içine 1-2 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Zerdeçal diş beyazlatma konusunda mucizeler yaratan bir etkiye sahiptir. Ancak uygulama esnasında zerdeçalı etrafa sıçratmamaya özen gösteriniz. Aksi halde zerdeçal değdiği her yere renk verecektir.

PORTAKAL

Diş sararmasına karşı yaygın olarak kullanılan yöntemlerden bir diğeri portakal kabuğudur. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olan portakal kabuğu aynı zamanda nefesi tazeler ve ağız kokusunu giderir. Sararmış dişlerin beyazlaması için her gece yatmadan önce portakal kabuğunun iç kısmı ile dişlerinizi fırçalayınız. Portakal kabuğunun içeriğindeki C vitamini ve kalsiyum ağzın mikroplardan arınmasını sağlar. Ancak etkili sonuç alabilmek adına bu işlemin düzenli olarak uygulanması önerilmektedir.

KARBONAT VE LİMON

Bilindiği üzere karbonatta diş beyazlatma özelliği yer almaktadır. Karbonatın beyazlatma etkisini güçlendirmek için kabın içerisine karbonatı koyup biraz limon sıkabilirsiniz. İhtiyacınız kadar olan karışımı diş fırçanıza sürün ve hafif şekilde dişini fırçalayın. Sürekli olarak kullandığınızda evde dahi dişlerinizi beyazlatacağınızı görebilirsiniz. Ancak bu uygulama esnasında kürü diş etlerinizden olabildiğince uzak tutmaya çalışın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonram da bol su ile ağzınızı iyice çalkalayınız.

KARBONAT VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Dişe beyazlatma yöntemleri arasında en kullanılan karışımlardan bir tanesi de karbonat ve Hindistan cevizi yağıdır. Evde dişe beyazlatma isteyen okurlarımız 1 çay kaşığı karbonat koyup, üzerine yarım çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyebilir. Bu iki malzemeyi macun gibi olana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında karışımdan yeteri kadar diş fırçasına sürüp dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

KARBONAT VE ELMA SİRKESİ

Evde diş beyazlatma için kullanacağınız ana malzeme olan karbonatın yanına bir de elma sirkesi eklediğinizde, dişlerinizin kısa süre içerisinde beyazladığını fark edeceksiniz. Karbonatla elma sirkesini macun olana kadar karıştırın. Sonrasında dişlerinizi fırçalayın.

MUZ KABUĞU

Diş beyazlatma yöntemleri arasında gösterilen muz kabuğu, son yıllarda diş bakımında da oldukça fazlaca kullanılmaktadır. Muz, diş etini yeniden güçlendiren ve canlandıran bir yapıdadır. Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Bu sayede evde kolayca dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

ÇİLEK

Herkesin çok sevdiği meyvelerden bir tanesi olan çileğin evde diş beyazlatma yollarından bir tanesi olduğunu çok kişi bilmez. 2-3 adet çileği bir kap içerisinde macun haline getirin ve dişlerinizi fırça yardımıyla uygulayın. Diş beyazlatma teknikleri arasında gösterilen çilek yönetimini her hafta mutlaka deneyin.

TUZ VE SİRKE

Dişlerinizi beyazlatabileceğiniz bir diğer yöntem ise tuz ve sirke uygulamasıdır. Bir çay kaşığı tuz ile bir çay kaşığı sirkeyi iyice karıştırın. Karışım macun haline geldikten sonra dişlerinizi bu macunla fırçalayın. Düzenli olarak bu diş macunuyla dişlerinizi fırçalamanız halinde dişlerinizin kısa sürede beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu karışımın diş etlerinizi de koruyacağını belirtelim.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim